1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Page 24

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Roar A, 3 Aug 2012.

  1. malm

    malm
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Storveis!

    Takker så mye for oppdatering!

    Tror jeg må finne en kommersiell gjærtype, men det skulle vel ikke være umulig å finne noe tilsvarende nei :)


    Mvh Martin
     
  2. Roar A

    Roar A
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sylling i Lier
     
  3. DagRune

    DagRune
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tromsø
    Hei,
    Resepten er klippet mer eller mindre rett ut fra Beersmith, og kan være litt uklar ser jeg.

    Strisslespalt tilsettes 5 min før slutt, samt ved slutt og får stå i 15 min uten koking.
     
  4. bruker-1

    bruker-1
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg likte godt nerdefaktoren i denne delen  :skitbra:  ;D

    Men. Vet du at de ikke har brukt typisk Nottingham til karbonering?
     
  5. DagRune

    DagRune
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tromsø
    Takk - tar det som et kompliment!  :) - jeg har tilgang til lab og prøver å utnytte det.
    Og i følge deres hjemmeside er sekundærfermentering på flaske for å bedre smaken, og de har beskrevet prosessen på hjemmesiden (page24.fr). De har et trinn hvor de kjøler ned ølet på tank til 0 °C for klaring, dernest overføring til romtemperatur etter flasking for å få igang gjæring igjen.

    Dessuten har kopien også klare frukt-aromaer som ikke var der da jeg prøvde ut med standard ale-gjær (SafAle S-05).
     
  6. bruker-1

    bruker-1
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det var absolutt et kompliment. Jeg har en sær fasinasjon for akkurat denne delen selv :)
    jeg lager personlig gjærbank på slants og skåler, så jeg får vel kjøpe ei flaske Page og dyrke gjæren derfra til sommerbrygget :)
     
  7. DagRune

    DagRune
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tromsø
    Jeg fikk gjort en parallellsmaking mot originalen i går. Resultatet er nokså likt, den største forskjellen er at kopien har mer av gjær-aromaer, spesielt banan. Det hadde kanskje vært en ide å kjøre gjæringen på litt lavere temperatur?
    Ellers har originalen litegrann mer av det jeg tror er humlearoma, så det kan kanskje være lurt å øke aromahumla litt, og også øke bitterhumla en smule, men ikke mye!
     
  8. malm

    malm
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takk for oppdatering!

    Da er denne nr3 på bryggelista  :brygging:


    Mvh Martin
     
  9. Hauglia

    Hauglia
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Fikk stukket en Page 24 kopi oppskrift i hånda av en erfaren brygger her på forumet, han får selv stå fram om han vil ;)
    Jeg har ingen anelse av hvordan den er, har tenkt å teste den utpå sensommeren. Slik er altså den oppskriften:


    Batch size: 50L
    Volume Boiled: 55L

    10kg Belgian Pils
    2,2kg Belgian Munich
    0,8kg Crystal Malt 60`L
    1kg Blond Dry (eller Muntons Dry Light)
    0,85kg sukker
    70g Styrian goldings (alternativt: Fuggles / East Kent Goldings / Brewers Gold)

    Gjær: White Labs WLP011 European Ale
     
  10. bjojoi

    bjojoi
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Gjettum, Bærum
    Noen som har prøvde den siste oppskriften her og kan si noe om hvor lik den blir originalen?

    Har tenkt til å brygge galskapen med WLP072, French Ale så det har kanskje ikke alverdens å si, men jeg har jo selvsagt muligheten til å endre gjæren.

    En kompis som er veldig glad i page 24 blonde, så han som vil at vi skal brygge en klone. Jeg har foreløpig ikke smakt den så burde sikkert ta en tur på polet.
     
  11. Hauglia

    Hauglia
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Har ikke prøvd den enda. Men jeg burde, stor fan av page 24.. kronene ruller.

    Det finnes en Page 24 Triple. Skjelden det er å finne på polet, men er i deres bestillingsutvalget. Gratis frakt til nærmeste pol som kjent, så anbefaler virkelig å prøve den! Synes den er ett hakk bedre enn reserve hildegarde (selv om en er også god) :)
     
  12. DagRune

    DagRune
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tromsø
    Som sagt tidligere - bryggeriet opplyser selv at de bruker Brewer's Gold og Strisslespalt i deres Reserve Hildegard.
    Jeg har nå brygget en versjon med litt økt bitterhumle (30 g Brewers Gold) og 5 g mer Strisslespalt ved 5 min.
    Den siste ble gjæret med Wyeast #3711 - den ser ut til å passe bra.
    Nå er fruktigheten mer framtredende, og mindre syrlig.
     
  13. bjojoi

    bjojoi
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Gjettum, Bærum
    På hvilke temperaturer har du gjæret den? Oppskriften med strisslespalt er lagt inn i beersmith og skal etterhvert testes.
     
  14. mskogly

    mskogly
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    >Jeg brukte renkultur gjær fra en flaske Page 24, fra enkeltkoloni på petriskål og oppformert til 160 mrd celler i 1 L vørter i ristekultur med luft.

    Hardcode!Har du lenke til en ok ressurs for å gjære dette? Har vasket og gjenbrukt gjær, men hadde vært flott å kunne dyrke opp en ren kultur.
     
  15. DagRune

    DagRune
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tromsø
    Hei,
    For å rendyrke gjær etter denne metoden, bør du ha tilgang til helst en autoklav. Men det går kanskje å bruke kokt vørter tilsatt 1 % agar (hvis du får tak i det). Kok vørter med agar, og hell i petriskåler (igjen, hvis du får tak i det). Etter de er stivnet, kan man stryke ut med en steril pinne (proffer bruker podeøse) på overflaten. Dekk til og la gro i et par døgn. Du vil da få opp mer eller mindre tett koloniformasjon. Plukk en koloni med steril pinne og overfør til kokt vørter (20-50 ml). Dyrk på risting i et par døgn - overfør til 1-2 L forkultur (vørter).

    Litt komplisert dersom man ikke som meg har tilgang til lab og utstyr designet for formålet. Ellers må man improvisere. Men prinsippene finnes sikkert ute på nettet - enkeltkoloniisolering er beskrevet i wikipedia her: https://en.wikipedia.org/wiki/Streaking_(microbiology)
     
  16. lutipold

    lutipold
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Jar
    For de som fremdeles er interessert i denne tråden, så vil jeg rette oppmerksomheten til følgende setning på produsentens hjemmeside:

    - Son corps malté et sa robe dorée sont quant à eux obtenus à l'aide de deux malts différents.

    Google translate gir indikasjoner om at oppskriften på Bière hildegarde blonde inneholder kun to forskjellige malttyper. Det er mest nærliggende å anta at basisen består for det meste av CASTLE MALTING CHÂTEAU PILSEN 2RS. En video jeg så på YouTube fra bryggeriet gir en indikasjon på at Castle Malting leverer malt til bryggeriet (bilde av en sekk med CHÂTEAU MELANO).

    Maris Otter gir garantert et bra øl, men skal man nærmere originalen, så har jeg mer tro på en blanding av pils og munich. Oppskriften ble utformet i 2003, så man kan sikkert se bort i fra alle de nyere malttyper som leveres fra Castle i dag.
     
  17. lutipold

    lutipold
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Jar
    Jeg fant følgende sitat fra bryggmester (Bogaert) hos St. Germains:

    - St. Germain recommends fermenting with Safale S-04 yeast, a strain from Whitbread, at 75°F (24°C). Lager as cold as possible (down to freezing) for 3 weeks.
    - The suggested yeast will create noticeable fruitiness at 75°F (24°C) — a quirk of St. Germain’s house character.

    - Bogaert recommends Castle Malting’s 25 EBC Munich

    - For an 8% bière de garde, shoot for about 45 IBUs to keep the balance point

    Mesking:
    If possible, start with 95°F (35°C) water and raise to 145°F (63°C)
    145°F (63°C) for 25 minutes
    165°F (74°C) for 35 minutes
    Sparge at 169°F (76°C)


    Mitt forslag til maltsammensetning er
    - 84% Castle Pils malt
    -16% Castle Munich 25 EBC (10L)
    Juster farge mørkere med Castle Melano ("Munich turbo") ved behov - eller hvis du vil ha en mer "amber/rød" Biere de Garde

    Humle følger tidligere anbefalinger
    Bitterhumle 60 min: Galena (grei å få tak i)
    Aromahumle: Strisselspalt (Brewshop)

    Jeg har en batch gående der jeg har brukt Castle Pils, Castle Munich light og 100g Melanoiden. Gleder meg til prøvesmaking om fem uker :)
     
    EspenK, Mc. og LarsUlv liker dette.

Del denne siden