Jeg driver å planlegger en pale ale og lurer litt på detaljene, Jeg har bestilt meg en "pressure keg" fra england og planlegger å lage en "real ale". Det ser ut som om få utenfor england bruker disse dunkene så jeg er litt spendt på hvordan resultatet blir. Den jeg kjøper har et lite CO₂ (8gram ampuller) system som jeg regner med vil hindre at ølet oksyderer samtidig som CO₂ nivået kan holdes på et nogelunde lavt nivå. men det er oppskriften jeg lurer mest på, bør jeg begynne med en enkel pale ale oppskrift eller lage en kompleks oppskrift? Det er så mange fristende pale ale oppskrifter noen har kun en humle og pale ale malt + crystall malt, andre har 4+ humler og pale ale, munich, brown malt, aromatic, rug osv....... jeg har således lyst til å brygge mere øl en jeg kan drikke.
Nå forventer jeg ikke at noen skal velge for meg eller gi meg den geniale oppskriften, men kanskje noen kan redde meg fra å lage en søt suppe eller et overseg bittert øl.
Jeg har mye malt jeg kan velge blandt, jeg har i tilleg til min egene (ca.)pale ale malt, 2 kg pale ale marisotter fra T.fawcett dette blir grunnlaget for oppskriften ca 70-85%
så spør jeg (meg selv) om jeg skal/skal ikke bruke litt munich I og/eller litt rug malt, og kanskje litt aromatic malt?
Så har jeg også caramalt fra T.fawcett og litt caramunich III
Jeg sikter forøvrig mot et alkohol nivå rundt 4% og mesker ved ca 64*C
av humle har jeg Northdown, Challenger, fuggels og E.K. goldings alle burde passe til pale ale så hvilke skall jeg bruke (alle)? jeg har enda ikke brukt noen av dem før, har brukt mest tyske humler tidligre. jeg ønsker ikke et veldig bittert øl men tenker at det er på tide å brygge noe som ligger rundt 30 IBU, jeg sikter somregel på noe under 20 IBU, men en nogelunde stilriktig pale ale bør vel ha litt bitterhet. Jeg planlegger også å tørhumle litt da er vell E.K. goldings det beste valget? kanskje gjøre det i "casken" med en te pose som kan fiskes ut ved ønsket smaks nivå.
Jeg skal bruke litt Irish moss siden ølet skal i en "cask" og gjæren blir enten Burton ale eller Nottingham, jeg heller mot burton men har begge (har ikke prøvd noen av dem før).
En mere fulstendig oppskrift kommer når jeg får tengt litt mere og forhåpentligvis har fått noen råd eller inspill :biersmile:
Nå forventer jeg ikke at noen skal velge for meg eller gi meg den geniale oppskriften, men kanskje noen kan redde meg fra å lage en søt suppe eller et overseg bittert øl.
Jeg har mye malt jeg kan velge blandt, jeg har i tilleg til min egene (ca.)pale ale malt, 2 kg pale ale marisotter fra T.fawcett dette blir grunnlaget for oppskriften ca 70-85%
så spør jeg (meg selv) om jeg skal/skal ikke bruke litt munich I og/eller litt rug malt, og kanskje litt aromatic malt?
Så har jeg også caramalt fra T.fawcett og litt caramunich III
Jeg sikter forøvrig mot et alkohol nivå rundt 4% og mesker ved ca 64*C
av humle har jeg Northdown, Challenger, fuggels og E.K. goldings alle burde passe til pale ale så hvilke skall jeg bruke (alle)? jeg har enda ikke brukt noen av dem før, har brukt mest tyske humler tidligre. jeg ønsker ikke et veldig bittert øl men tenker at det er på tide å brygge noe som ligger rundt 30 IBU, jeg sikter somregel på noe under 20 IBU, men en nogelunde stilriktig pale ale bør vel ha litt bitterhet. Jeg planlegger også å tørhumle litt da er vell E.K. goldings det beste valget? kanskje gjøre det i "casken" med en te pose som kan fiskes ut ved ønsket smaks nivå.
Jeg skal bruke litt Irish moss siden ølet skal i en "cask" og gjæren blir enten Burton ale eller Nottingham, jeg heller mot burton men har begge (har ikke prøvd noen av dem før).
En mere fulstendig oppskrift kommer når jeg får tengt litt mere og forhåpentligvis har fått noen råd eller inspill :biersmile: