Hei!. Er det noen av dere som har erfaring med paralell kultivering av gjær.
Jeg er en relativt nybegynner innen ølbrygging, og har foreløpig brukt kun tørrgjær (nottingham). Mitt neste brygg blir en belgisk wit, og jeg må derfor bruke fersk gjær. Jeg har lest en del på forumet om oppformering av fersk gjær, men har ikke helt funnet svaret på mitt spørsmål. Meskekaret mitt rommer 7,5 kg malt, noe som er i overkant for en standard gjæringsbøtte.
I følge boken "moderne hjemmebrygging" kan jeg parallell kultivere gjæren. Hvordan gjør dere dette, eller hvordan anbefaler dere at jeg gjør dette? Jeg har 2 e-kolber på 1 l, med propper med hull til gjærlås. Kan jeg da oppformere gjæren i en kolbe, lagre denne i ølflasker, og splitte denne i 2 e-kolber med vørter for videre oppformering noen dager før jeg setter øllen til gjæring. Vil jeg da få nok gjær til 2 gjæringsspann?
Jeg er en relativt nybegynner innen ølbrygging, og har foreløpig brukt kun tørrgjær (nottingham). Mitt neste brygg blir en belgisk wit, og jeg må derfor bruke fersk gjær. Jeg har lest en del på forumet om oppformering av fersk gjær, men har ikke helt funnet svaret på mitt spørsmål. Meskekaret mitt rommer 7,5 kg malt, noe som er i overkant for en standard gjæringsbøtte.
I følge boken "moderne hjemmebrygging" kan jeg parallell kultivere gjæren. Hvordan gjør dere dette, eller hvordan anbefaler dere at jeg gjør dette? Jeg har 2 e-kolber på 1 l, med propper med hull til gjærlås. Kan jeg da oppformere gjæren i en kolbe, lagre denne i ølflasker, og splitte denne i 2 e-kolber med vørter for videre oppformering noen dager før jeg setter øllen til gjæring. Vil jeg da få nok gjær til 2 gjæringsspann?