Pasjonsfruktpure i Gose

Kan stikke om, men vær obs på at du får med en god del oksygen da. Ville lagt til litt sukker ved omstikk. Nok gjær vil du nok få. Kontakttid kan du ta utgangspunkt i tabellen litt nedpå siden her:

Stikker om i forbindelse med tilsetning av frukt som jo inneholde en del sukker, det bør vel holde?

2-3 mnd kan gå fint, men vær obs på at temperatur svingninger vil få en vanlig gjærlås til å "puste". Når temp går ned begynner den å suge inn luft. Det må du ha en løsning for å håndtere. Om du har temp styring skal det gå fint. Bare prøv å unngå for mye oksygen
Står i kjeller som har rimelig stabil temperatur.
 
Stikker om i forbindelse med tilsetning av frukt som jo inneholde en del sukker, det bør vel holde?
Godt mulig, men det er ofte sukker som tar litt tid før det blir tilgjengelig, om det ikke er juice eller purre. Spørs om du vil være føre-var, eller tenker det går. Hadde en bringebær gose jeg måtte fiske ut bærene med mel-sil (som tilsatte mye oksygen), da de tettet for overføring (hadde ikke meske-pose til å ta de oppi). Den utviklet mye garve-syre, og var ikke drikkbar etter 6 mnd. Lot den stå i 1 år til på corney-fat, og den var mildnet ut, og blitt bra.

Tror det greieste er å bare prøve, så lærer man jo.
Står i kjeller som har rimelig stabil temperatur.
Da er det bare å kjøre på
 
Tilbake
Topp