1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Passion ipa.

En tråd i 'Romsdal hjemmebryggarlaug' startet av Sviss, 11 Apr 2016.

  1. Sviss

    Sviss
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
    Hei med bryggere.
    jeg brygget meg en Passion ipa fra Ølbrygging nå i helgen, i pakken lå det en bla en stor humlepakke med knock out humle som skulle tilsettes ca. 15 min etter kjølingen startet.
    Noen som har erfaring med dette.
    syns det hørtes litt rart ut, 15 min etter kjølingen startet. Vørteren var ca 25 grader når den ble tilsatt.
     
  2. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

    Det er en lite presis måte å skrive en oppskrift siden det er meget stor forskjell på hvor fort det enkelte bryggeri kjøler vørter.
    Det hadde vært bedre om de skrev 'kjøl ned til 60 ℃, ha i humlen og hold denne temperaturen i 15 min før du fortsetter kjøling'.
    Dette kalles Hop Stop / Hop Stand (HumlePause). Jeg skriver det slik i mine logger. HopStand: 60℃ @ 10min
    Det går helt fint slik du gjorde det, men du hadde fått enda litt mer humlesmak dersom du hadde tilsatt humlen ved 60 ℃.
     
    #2 msevland, 11 Apr 2016
    Sist redigert: 11 Apr 2016
    Sviss liker dette.
  3. Sviss

    Sviss
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
    Supert , takk for forståelig svar, da blir det Hop Stand på noe varmere vørter heretter.
     
    msevland liker dette.
  4. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

  5. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hvis du tilsatte ved 25 grader blir det vil litt som å tørrhumle før gjæring, lite gunstig
     
  6. Sviss

    Sviss
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
    Sendte Mail til Ølbrygging, fikk svar at det var feil på etiketten, humlen skulle tilsettes etter koking og før kjøling. Men jeg kommer ikke til å merke forskjellen sa de. Vørteren skal få stå til den er ferdig gjæret så får vi se det an. jeg har tatt vare på etikettene slik at jeg har det å vise om det skulle bli noe problem.
     
  7. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

    Det kalles Flame Out / 0 minutter.
    Det går fremdeles helt fint, men å si at du ikke vil kjenne forskjellen, er feil.
    Du kan be dem sende deg humle du kan bruke som tørrhumling de siste 5 dagene av gjæringen, siden de innrømmer at de har gjort en feil.
     
    Sviss liker dette.
  8. Sviss

    Sviss
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
    Det kan jeg gjøre, takk for tipset
     

Del denne siden