stenkarlsen
Norbrygg-medlem
Lurer litt på om jeg har fått min første infeksjon i min nyeste saison. Denne lukte ganske syrlig, men er ingen tydelig tegn til infeksjon utenom det enda... Lukter egentlig ganske digg, men nå liker jo jeg syrlig saison også..
Denne har bare stått i gjæringskaret i en uke nå og jeg tror denne begynner å bli ferdig gjæret. Målte den for 2 dager siden og da var den kommet til 1.010.
Det jeg lurer på er: Dersom dette viser seg å være en infeksjon; er det mulig å tappe denne på fat, og varme opp fatet i vannbad på en måte slik at jeg får pasteurisert ølet? Har lest litt på nettet og skjønt at det går ann å behandler fatet med damp, men dette er jo ikke akkuratt en mulighet for meg.
Noen som har en god løsning på dette?
mvh
Sten Andre
Denne har bare stått i gjæringskaret i en uke nå og jeg tror denne begynner å bli ferdig gjæret. Målte den for 2 dager siden og da var den kommet til 1.010.
Det jeg lurer på er: Dersom dette viser seg å være en infeksjon; er det mulig å tappe denne på fat, og varme opp fatet i vannbad på en måte slik at jeg får pasteurisert ølet? Har lest litt på nettet og skjønt at det går ann å behandler fatet med damp, men dette er jo ikke akkuratt en mulighet for meg.
Noen som har en god løsning på dette?
mvh
Sten Andre