Ja, Peroni.Hei, har noen oppskrift på peroni øl?
Ja det er akkurat dette. Kan prøve hardt å få til en klone, men bryggeriene har jo egne gjærstammer. Og alt det andre i et større industrielt bryggeri som skiller seg fra hjemmebrygging både med fysikk og kjemi. Klarer man å unngå usmaker i et så lyst og lett øl så er første utfordringa overvunnet. Ikke lett. Så kan jo bryggeren balansere ølet dit han ønsker med malt og humle, eventuelt annen gjær.Å brygge pils hjemme som likner helt på det du får kjøpt fra de store bryggeriene, trur jeg er bortimot umulig. Det hjelper neppe om du har ei autentisk oppskrift. Men du kan komme mer eller mindre nær - og du kan helt sikkert brygge noe som er veldig godt. Lykke til.
Jeg maser jo stadig om denne egne "industripilssmaken". Det er en egen smak, altså et "noe". Og jeg har aldri smakt hjemmebrygg som har hatt den. For meg er den så utprega at jeg - reint subjektivt - betrakter industripils som en egen type øl. Så kan man like eller ikke like den der spesielle smaken. Jeg kan godt drikke industripils, og jeg liker helt klart noen av dem bedre enn andre, men jeg trur jeg vil si at jeg i alle hadde foretrukket at "industripilssmaken" ikke var der.Ja det er akkurat dette. Kan prøve hardt å få til en klone, men bryggeriene har jo egne gjærstammer. Og alt det andre i et større industrielt bryggeri som skiller seg fra hjemmebrygging både med fysikk og kjemi. Klarer man å unngå usmaker i et så lyst og lett øl så er første utfordringa overvunnet. Ikke lett. Så kan jo bryggeren balansere ølet dit han ønsker med malt og humle, eventuelt annen gjær.
Jeg gikk ganske grundig til verks for å gjenskape Peroni Nastro Azzurro (som jeg synes er veldig godt), og kom opp med en oppskrift som går under navnet Middelhavspils. Eraclea pilsmalt, Magnum/Saaz humle og en nøytral lagergjær som W34/70, Diamond eller Fermolager W er kurante ingredienser. Den italienske maisen (som Finnn også nevner) er dessverre ikke tilgjengelig her på berget, så der er vi nødt til å bruke vanlig Chateau flaket mais. Dessverre er ikke Eraclea malt alltid på lager hos bryggebutikkene. Jeg mener man evt. kan erstatte det med Weyermann Barke Pils uten at det blir hoppende galt. https://share.brewfather.app/ckOmKNvzxt6PiEHei, har noen oppskrift på peroni øl?
Strømmen har Eraclea nå. 20+ sekker på lager. Løp og kjøp.Jeg gikk ganske grundig til verks for å gjenskape Peroni Nastro Azzurro (som jeg synes er veldig godt), og kom opp med en oppskrift som går under navnet Middelhavspils. Eraclea pilsmalt, Magnum/Saaz humle og en nøytral lagergjær som W34/70, Diamond eller Fermolager W er kurante ingredienser. Den italienske maisen (som Finnn også nevner) er dessverre ikke tilgjengelig her på berget, så der er vi nødt til å bruke vanlig Chateau flaket mais. Dessverre er ikke Eraclea malt alltid på lager hos bryggebutikkene. Jeg mener man evt. kan erstatte det med Weyermann Barke Pils uten at det blir hoppende galt. https://share.brewfather.app/ckOmKNvzxt6PiE
Ja, det er den jeg tenker på, også.Merk at det er stor forskjell på "vanlig" Peroni (rød logo, brun flaske) og Peroni Nastro Azzurro (grønn flaske med - som navnet sier - blått bånd). Det er den sistnevnte både Holmentoppen og jeg er mest begeistret for. Jeg synes den er friskere, bitrere og tørrere enn Peroni, som er mer søtlige og maltdominert.
Her er litt om bakgrunnen og ingredienser: https://www.onlycans.me/blog/peroni-nastro-azzurro-beer-review-the-pride-of-italyStrømmen har Eraclea nå. 20+ sekker på lager. Løp og kjøp.
Jeg har handla inn Peroni et par ganger i det siste. Det er helt klart noe av det beste du får på butikken, og jeg er frista til å prøve. Peroni blir det uansett ikke, men det er jo likevel interessant å samle det en kan av info om det ølet. Bryggeriet sier ikke så mye, men litt, og bl.a. sier de at de brygger lyse lagere på bløtt vann. Hva bløtt vann betyr her, er jeg litt usikker på. Normalt betyr det jo bare at det er lite kalsium i vannet, evt. lavt TDS, men det kan vel også bety at det er ei overvekt av klorid? Trur jeg skal ha det.
Av en eller annen grunn ser jeg for meg Mittelfrüh som humle, men det spiller sikkert liten rolle så lenge det brukes ei god pilshumle ("edelhumle" eller en av de typene som er avla fram som avløsere.) Trur jeg vil bruke den på 60, og så en mindre dose på 5.
Ellers er oppskrifta di et godt - og velprøvd - alternativ. Men det er jo gøy å mekke litt sjøl.
Magnum og Saaz der, altså, som du har i oppskrifta di. Kunne tenkt meg å prøve med bare edelhumle, eller i alle fall å bytte ut Magnum som bitterhumle med f.eks. Merkur, som gir noe mer smak - siden jeg har Merkur liggende.Her er litt om bakgrunnen og ingredienser: https://www.onlycans.me/blog/peroni-nastro-azzurro-beer-review-the-pride-of-italy
Godt at Strømmen har fått fylt opp med nye råvarer. Har vært litt utplukket der en periode.
Toro hurtigris funker fint det også. Jeg liker ikke smaken av mais i hjemmebrygg.Jeg har ikke flaka mais. Kan man bruke en eller annen corn flakes-variant, tru?
Nei, normalt gjør ikke jeg det, heller, og derfor er det lenge sida jeg har brukt det. Heiv noen harske rester for et par år sida. Men nå har jeg fått sansen for Peroni'n, og sida den har det, fikk jeg lyst til å prøve. Men ellers er sikkert hurtigris et godt tips til sånt lett øl, så takk.Toro hurtigris funker fint det også. Jeg liker ikke smaken av mais i hjemmebrygg.
Mener jeg så et innlegg der det ble nevnt at Xtra (Coop) Cornflakes ikke inneholder salt. Men det er sikkert endel annet rart der.Nei, normalt gjør ikke jeg det, heller, og derfor er det lenge sida jeg har brukt det. Heiv noen harske rester for et par år sida. Men nå har jeg fått sansen for Peroni'n, og sida den har det, fikk jeg lyst til å prøve. Men ellers er sikkert hurtigris et godt tips til sånt lett øl, så takk.
Corn flakes går nok ikke. Det blir fort for mye salt. Så da får jeg handle inn litt neste gang jeg er på Strømmen.
Nei, det blei sagt at den inneholder 0,3%, og om du bruker 15% mais, blir det såpass at jeg ikke vil ha det.Mener jeg så et innlegg der det ble nevnt at Xtra (Coop) Cornflakes ikke inneholder salt. Men det er sikkert endel annet rart der.
Jeg sjekket: 1,2 % salt. Tror jeg ville anstrengt meg for å få tak i flaket mais.Nei, det blei sagt at den inneholder 0,3%, og om du bruker 15% mais, blir det såpass at jeg ikke vil ha det.
I Peroni Blå bånd må det nesten være mais. Men jeg fikk meg et par flasker indisk øl (Cobra og Kingfisher) i går – og jeg er faktisk fristet til å brygge noe lignende. Aner jo ikke hva disse inneholder (annet enn at Kingfisher bruker Saaz), men det skulle ikke forundre meg om det er litt ris. Fargen er dog ikke spesielt lys – lurer på å legge inn bittelitt Münich også. Veldig gode øl til indisk mat – som er det beste jeg vet.Toro hurtigris funker fint det også. Jeg liker ikke smaken av mais i hjemmebrygg.
Det var Remas som inneholdt såpass lite som 0,3. Men jeg synes altså stadig at det er for mye.Jeg sjekket: 1,2 % salt. Tror jeg ville anstrengt meg for å få tak i flaket mais.
Jeg tapper 40l av Holemstoppens oppskrift i morra, der brukte jeg Rema1000 maisflakene. Tror litt ekstra klorider er helt ok, litt fylde gjør det godt. Bruker 34/70, som tørrer det ut ganske mye, så det trenger litt boost på munnfylde.Det var Remas som inneholdt såpass lite som 0,3. Men jeg synes altså stadig at det er for mye.