"Pils" og pilsdefinisjoner

"Svakt til merkbart preg av estere og svakere fenoler som kjennetegner gjæren til bryggeriet"

Dere som har fått gjær fra Dahls og kanskje andre steder, har dere fått frem den rette smaken?

Noen som vet om Ringnes deler ut gjær?
Det er bare Dahls-gjæren som deles. Da jeg prøvde den for noen år siden, brukte jeg mye gjær på lav temperatur, noe som dempet det typiske "bananpreget". På litt høyere temperatur blir esterne mer fremtredende.
 
Det er bare Dahls-gjæren som deles. Da jeg prøvde den for noen år siden, brukte jeg mye gjær på lav temperatur, noe som dempet det typiske "bananpreget". På litt høyere temperatur blir esterne mer fremtredende.
Er det gjort noen tanker om hvorfor norsk pils er så gjærdrevet? Er det bare en karakteristikk fra gjærstammene, eller et resultat av gjæring på høyere temp/andre driftsfordeler?
 
Tilbake
Topp