Pilsbrygging gått litt feil...

EHK

 
Av forskjellige grunner, ingen som er gode, har jeg ikke fulgt opp bryggingen av min første pils. Brygget en finfin vørter og satt på 10 grader i gjæringsskap, men der har den nå stått i seks uker. Dette er vel ikke helt etter boka, samtidig har jeg jo latt ales gjære i 4-5 uker uten at det har gått galt.

Hvordan ville dere gått frem herfra? Jeg tenker noe sånt som dette

1) Tappe på fat med sukkerlake
2) La fatet stå i kjelleren (er vel rundt 18C der) frem til søndag
3) Sette fatet i kjøleskapet på 4C og la det stå der i 4 uker
4) Invitere venner og drikke 20L øl

Vil dette fungere greit?
 
Skjønner ikke helt hva som har gått galt her??:confused: Mål sg, smak, tapp på fat...Hvis det er tida den har gjæra du stresser over, kan du mest sannsynlig slappe helt av. Et par uker ekstra på gjærkaka burde ikke ha noen ting å si,men igjen..smak.:)
 
Sist redigert:
Etter seks uker tipper jeg det er unødvendig med diacetyl rast og cold crash. Bare å ha ølet på flaske/fat og kose seg om ei ukes tid.
 
Tilbake
Topp