Hei!
Jeg smakte for kun noen uker siden et hjemmebrygget øl og ble kjempeimponert over smaken. Det førte til at jeg kjøpte et nybegynnersett fra vinogbar som inneholdt det nødvendigste. Det var en lager med ale-gjær som i går ble tappet over på flaske etter 1 ukes gjæring på 22 grader. Jeg fikk prøvesmakt såvidt og det smakte øl. Lykke!
Siden det første brygget ser ut til å gå strålende så har jeg veldig lyst til å sette igang med nytt igjen. Kan være jeg bør prøve ett brygg til med ølsett, men lufter tankene mine om et brygg på spraymalt her. Jeg er veldig glad i pils, og lurer derfor på å prøve meg fram til en pils på egenhånd. Pga. litt begrensede ressurser og lite utstyr tenkte jeg derfor at det kanskje kunne være mulig å lage et øl på utelukkende spraymalt? Jeg har forstått at man trenger lave temperaturer for å få til en skikkelig lager. Jeg har et kjellerom hvor jeg kan oppnå 16 grader stabilt og evt et annet rom der jeg kan oppnå temmelig nøyaktig 22 grader. Dette utelukker sånn jeg har forstått det de vanlige lagergjærene, men jeg kom over en variant som har arbeidstemperatur på 14-18 grader så da bør jo 16 være midt i blinken.
Kunne jeg laget en god pils på følgende?:
4 kg lys spraymalt
100 gr saazhumlepellets
Wyeast WLP810 - San Francisco Lager
Hvilke intervaller bør jeg tilsette humlen på? Bør jeg kjøpe humleposer i tillegg? Jeg har kun ett gjæringsfat, vil det bli et problem å ikke stikke om underveis i gjæringen? Kan jeg evt stikke om via to store gryter mens jeg rengjør gjæringsspannet?
Utstyret jeg har pr i dag:
Gjæringsspann med gjærlås
Gryte på 19 liter
Hevert
Bryggrens
Flaskebørste
Korkpåsetter
Og sist, takk for et flott forum! Har fått svar på mange spørsmål kun ved å lese tidligere tråder.
Mvh,
Jonas
Jeg smakte for kun noen uker siden et hjemmebrygget øl og ble kjempeimponert over smaken. Det førte til at jeg kjøpte et nybegynnersett fra vinogbar som inneholdt det nødvendigste. Det var en lager med ale-gjær som i går ble tappet over på flaske etter 1 ukes gjæring på 22 grader. Jeg fikk prøvesmakt såvidt og det smakte øl. Lykke!
Siden det første brygget ser ut til å gå strålende så har jeg veldig lyst til å sette igang med nytt igjen. Kan være jeg bør prøve ett brygg til med ølsett, men lufter tankene mine om et brygg på spraymalt her. Jeg er veldig glad i pils, og lurer derfor på å prøve meg fram til en pils på egenhånd. Pga. litt begrensede ressurser og lite utstyr tenkte jeg derfor at det kanskje kunne være mulig å lage et øl på utelukkende spraymalt? Jeg har forstått at man trenger lave temperaturer for å få til en skikkelig lager. Jeg har et kjellerom hvor jeg kan oppnå 16 grader stabilt og evt et annet rom der jeg kan oppnå temmelig nøyaktig 22 grader. Dette utelukker sånn jeg har forstått det de vanlige lagergjærene, men jeg kom over en variant som har arbeidstemperatur på 14-18 grader så da bør jo 16 være midt i blinken.
Kunne jeg laget en god pils på følgende?:
4 kg lys spraymalt
100 gr saazhumlepellets
Wyeast WLP810 - San Francisco Lager
Hvilke intervaller bør jeg tilsette humlen på? Bør jeg kjøpe humleposer i tillegg? Jeg har kun ett gjæringsfat, vil det bli et problem å ikke stikke om underveis i gjæringen? Kan jeg evt stikke om via to store gryter mens jeg rengjør gjæringsspannet?
Utstyret jeg har pr i dag:
Gjæringsspann med gjærlås
Gryte på 19 liter
Hevert
Bryggrens
Flaskebørste
Korkpåsetter
Og sist, takk for et flott forum! Har fått svar på mange spørsmål kun ved å lese tidligere tråder.
Mvh,
Jonas