Brygget 5 forskjellige øl (biab) med hell. Gikk optimistisk på den 6. for å levere til Oslomesterskapet. Den ble rar! Jeg lot mitt bidrag, en Saison (gjær Belle saison) gjære i over tre uker. Når jeg åpner en flaske bruser den lett over og jeg ser i glasset at partikler fra flaskebunnen virvler livlig inni glasset. Noe så pinlig! Dommerne bør ha på forkle, hahaha.
Alt utstyr var nytt, og rengjort etter alle kunstens regler til minste detalj så disse partiklene og biofilm som har utviklet seg forstår jeg lite av.
Men brukte refraktometer til å sjekke sg/fg og det viser visst feil når det er utviklet alkohol så kanskje det har gjæret videre på flaske...?
Uansett, ville du levert dette??
Alt utstyr var nytt, og rengjort etter alle kunstens regler til minste detalj så disse partiklene og biofilm som har utviklet seg forstår jeg lite av.
Men brukte refraktometer til å sjekke sg/fg og det viser visst feil når det er utviklet alkohol så kanskje det har gjæret videre på flaske...?
Uansett, ville du levert dette??