Hei,
Har planer om å brygge en lagerøl og har lest litt om pitching av lagergjær. Jeg forstår det slik at den beste måten å pitche gjæren på er når vørteren er kjølt ned til gjæringstemperatur (10-12 grader). Men bryggeoppsettet mitt får jeg kun kjølt vørteren ned til 18 grader. Har tenkt å bruke en type tørrgjær, f.eks. saflager s-23 og gjære i temperaturstyrt kjøleskap.
Jeg ser da to muligheter:
1. Sette vørteren kaldt natten over og pitche dagen etter når den er rett temperatur.
2. pitche gjæren ved 18 grader og sette kaldt.
Hvilken er best?
Kåre
Har planer om å brygge en lagerøl og har lest litt om pitching av lagergjær. Jeg forstår det slik at den beste måten å pitche gjæren på er når vørteren er kjølt ned til gjæringstemperatur (10-12 grader). Men bryggeoppsettet mitt får jeg kun kjølt vørteren ned til 18 grader. Har tenkt å bruke en type tørrgjær, f.eks. saflager s-23 og gjære i temperaturstyrt kjøleskap.
Jeg ser da to muligheter:
1. Sette vørteren kaldt natten over og pitche dagen etter når den er rett temperatur.
2. pitche gjæren ved 18 grader og sette kaldt.
Hvilken er best?
Kåre