Hei,
Har fått med meg at det mest optimale angående pitching av gjær er at dette gjøres ved den gjæringstemperaturen som ølet skal stå på.
Det betyr for meg at hvis jeg brygger en pilsner som skal gjæres ved 10 grader så må jeg kjøle vørteren ned til denne temperaturen før jeg tilsetter gjæren. Og for at dette skal være mulig så betyr dette igjen at jeg må sette gjæringskaret i gjæringsskapet et døgn før jeg tilsetter gjæren.
Så til mitt spørsmål :
Hele hensikten med rask nedkjøling fra kok og ned til f.eks 20 grader så raskt som mulig er jo for å unngå faren for eventuell infeksjon.
Vil ikke oppbevaring av vørter og nedkjøling til 10 grader over så lang tid være uheldig ?
Har fått med meg at det mest optimale angående pitching av gjær er at dette gjøres ved den gjæringstemperaturen som ølet skal stå på.
Det betyr for meg at hvis jeg brygger en pilsner som skal gjæres ved 10 grader så må jeg kjøle vørteren ned til denne temperaturen før jeg tilsetter gjæren. Og for at dette skal være mulig så betyr dette igjen at jeg må sette gjæringskaret i gjæringsskapet et døgn før jeg tilsetter gjæren.
Så til mitt spørsmål :
Hele hensikten med rask nedkjøling fra kok og ned til f.eks 20 grader så raskt som mulig er jo for å unngå faren for eventuell infeksjon.
Vil ikke oppbevaring av vørter og nedkjøling til 10 grader over så lang tid være uheldig ?