22 liter
Flytende ekstrakt 3 kg
100 gram cara amber 60
300 gram sjokolademalt
100 gram black malt
100 gram special roast
500 gram muscavado sukker
40 gram williamette @ 60 minutter
24 gram williamette @ 30 minutter
gjær: Slurry US05 , 100-120 militer ca, høstet i forrige uke.
IBU: 38
Opprinnelig oppskrift var vel 223 gram cara amber, 223 gram sjokolademalt og 110 gram black malt og uten sukkeret, ellers er den lik, men det var da til 19 liter.
Var ganske fornøyd med den første, men jeg savner tørrheten+ litt kompleksitet, følte den var litt for snill. Derfor har jeg kjørt på med 100 gram special roast, redusert caraamber litt og økt sjokolademalten+ lagt til candisukker.
Kan dette funke eller har jeg endret for mye? Skal sies at den var ganske langt unna hva jeg ønsket den første, ift tørrhet og maltrikdom (av mangel på bedre ord).
-NB: OG ble 1,06 i stedet for 1,054. Jeg har ingen annen forklaring enn at ekstraktet har fordampet litt under lagring? Eventuelt så er det mer konsentrert enn det som ligger lagret på beercalc
Flytende ekstrakt 3 kg
100 gram cara amber 60
300 gram sjokolademalt
100 gram black malt
100 gram special roast
500 gram muscavado sukker
40 gram williamette @ 60 minutter
24 gram williamette @ 30 minutter
gjær: Slurry US05 , 100-120 militer ca, høstet i forrige uke.
IBU: 38
Opprinnelig oppskrift var vel 223 gram cara amber, 223 gram sjokolademalt og 110 gram black malt og uten sukkeret, ellers er den lik, men det var da til 19 liter.
Var ganske fornøyd med den første, men jeg savner tørrheten+ litt kompleksitet, følte den var litt for snill. Derfor har jeg kjørt på med 100 gram special roast, redusert caraamber litt og økt sjokolademalten+ lagt til candisukker.
Kan dette funke eller har jeg endret for mye? Skal sies at den var ganske langt unna hva jeg ønsket den første, ift tørrhet og maltrikdom (av mangel på bedre ord).
-NB: OG ble 1,06 i stedet for 1,054. Jeg har ingen annen forklaring enn at ekstraktet har fordampet litt under lagring? Eventuelt så er det mer konsentrert enn det som ligger lagret på beercalc
Sist redigert: