Post din premierte NM oppskrift her hvis du vil

Mortenpip

Norbrygg-medlem
Sies jo at dette skal offentliggjøres, men jeg har værtfall ikke sett noe til de. Mulig jeg er blind.
Men vi som ønsker kan jo ta skjeen i egne hender og poste selv.
 
Jeg kan jo åpne ballet med en Tsjekkisk pils som ble nr 2 i klassen lys lager:

Style: Bohemian Pilsner
TYPE: All Grain
Taste: (30.0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 56.97 l
Post Boil Volume: 45.61 l
Batch Size (fermenter): 40.00 l
Bottling Volume: 37.16 l
Estimated OG: 1.049 SG
Estimated Color: 8.3 EBC
Estimated IBU: 38.6 IBUs
Brewhouse Efficiency: 69.00 %
Est Mash Efficiency: 75.5 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
8.50 kg Pilsner floor malted bohemian (4.0 EBC) Grain 1 91.4 %
0.50 kg Munich Malt (25.0 EBC) Grain 2 5.4 %
0.30 kg Oats, Flaked (2.0 EBC) Grain 3 3.2 %
35.00 g Magnum [13.10 %] - Boil 60.0 min Hop 4 29.6 IBUs
2.00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins) Fining 5 -
100.00 g Saaz [2.80 %] - Boil 15.0 min Hop 6 9.0 IBUs
4.50 g Yeast Nutrient (Boil 15.0 mins) Other 7 -
100.00 g Saaz [2.80 %] - Boil 0.0 min Hop 8 0.0 IBUs
1.0 pkg Pilsner Lager (White Labs #WLP800) [35.4 Yeast 9 -
30.00 Items Clearfine (Primary 0.0 days) Fining 10 -


Mash Schedule: Temperature Mash, 2 Step, Full Body
Total Grain Weight: 9.30 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Protein Rest Add 28.25 l of water at 59.0 C 55.0 C 20 min
Saccharification Add -0.00 l of water and heat to 68.0 C over 15 m 68.0 C 60 min
Mash Out Heat to 77.0 C over 10 min 77.0 C 10 min

Sparge: Fly sparge with 42.03 l water at 75.6 C
 
3. plass IPA:


Recipe: Kiwipa
Style: Amerikansk IPA
TYPE: All Grain

Recipe Specifications

Bottling Volume: 19,00 l
Estimated OG: 1,064 SG
Estimated Color: 14,5 EBC
Estimated IBU: 51,3 IBUs
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5,40 kg Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC) Grain 1 93,1 %
0,20 kg Carafoam (Weyermann) (3,9 EBC) Grain 2 3,4 %
0,20 kg Caramunich II (Weyermann) (124,1 EBC) Grain 3 3,4 %
30,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - First Wort 60, Hop 4 39,1 IBUs
100,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 2,0 min Hop 5 10,0 IBUs
50,00 g Riwaka [5,25 %] - Boil 2,0 min Hop 6 2,2 IBUs
2,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 7 -
70,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Da Hop 8 0,0 IBUs
50,00 g Riwaka [5,25 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 9 0,0 IBUs


Total Grain Weight: 5,80 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash Step Add 23,00 l of water and heat to 66,0 C 66,0 C 60 min

Sparge: Fly sparge with 13,11 l water at 75,6 C

Notes:
------
9,2 gram CaSO4
2,3 gram CaCO3 (mesk)
2,3 gram NaHCO3 (mesk)

Tilsett 8-10 dråper Brewers Clarex når du pitcher
----------------------------------------------------------------

Denne heter kiwipa på grunn av humler fra New Zealand. Riwaka er en hunletype som er vanskelig å få tak i. En kamerat av meg reiste til NZ og tok med litt tilbake
Brygget på Speidel 20, startet med 23 liter vann og skylte med 6.
Fikk selv en OG på 1.061, FG på 1.011, ABV 6.6%
Brygget 18.januar, tappet 30.januar.
 
Har ikke Beer Smith, så her er bilder av noe info for belgisk blond, som kom på andreplass i belgisk kategori. Mener den også hadde godt av sauergut for vannjustering, artig å søke på for de som er interesserte.
868edf2c1722c6e4df8d63c43de88e62.jpg
e74712a401db806d131ed69e2b8a1c6a.jpg
d70d317742a55902cd37f071b1039a35.jpg
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp