3. plass IPA:
Recipe: Kiwipa
Style: Amerikansk IPA
TYPE: All Grain
Recipe Specifications
Bottling Volume: 19,00 l
Estimated OG: 1,064 SG
Estimated Color: 14,5 EBC
Estimated IBU: 51,3 IBUs
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5,40 kg Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC) Grain 1 93,1 %
0,20 kg Carafoam (Weyermann) (3,9 EBC) Grain 2 3,4 %
0,20 kg Caramunich II (Weyermann) (124,1 EBC) Grain 3 3,4 %
30,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - First Wort 60, Hop 4 39,1 IBUs
100,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 2,0 min Hop 5 10,0 IBUs
50,00 g Riwaka [5,25 %] - Boil 2,0 min Hop 6 2,2 IBUs
2,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 7 -
70,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Da Hop 8 0,0 IBUs
50,00 g Riwaka [5,25 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 9 0,0 IBUs
Total Grain Weight: 5,80 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash Step Add 23,00 l of water and heat to 66,0 C 66,0 C 60 min
Sparge: Fly sparge with 13,11 l water at 75,6 C
Notes:
------
9,2 gram CaSO4
2,3 gram CaCO3 (mesk)
2,3 gram NaHCO3 (mesk)
Tilsett 8-10 dråper Brewers Clarex når du pitcher
----------------------------------------------------------------
Denne heter kiwipa på grunn av humler fra New Zealand. Riwaka er en hunletype som er vanskelig å få tak i. En kamerat av meg reiste til NZ og tok med litt tilbake
Brygget på Speidel 20, startet med 23 liter vann og skylte med 6.
Fikk selv en OG på 1.061, FG på 1.011, ABV 6.6%
Brygget 18.januar, tappet 30.januar.