Har nettopp flaska ein batch med Citra single hop IPA som eg frykter vil verte flaksebomber.
Og 1073.
Fg 1022.
Etter 2 veker trudde eg at FG skulle verte lavare (estimert 1013.) men kjørte på likevel. No seinare har eg funne ut at vifta eg har brukt til å halde temperaturen på rommet eg gjærar i har våre defekt og temperaturen kan ha sunke ned til ganske lave nivå. er det muleg eg har drept gjæra eller evt cold crasha den med uhell før den var ferdig utgjæra? frykter at no i etterkant med ny gjær til carbonering og carboneringssukker at det vil verte 1000 glasbitar og øl over heile buda den no stend å flaskemodna på.
bør eg evt for å hindre eksplosjon rekorke den etter noken dagar?
Og 1073.
Fg 1022.
Etter 2 veker trudde eg at FG skulle verte lavare (estimert 1013.) men kjørte på likevel. No seinare har eg funne ut at vifta eg har brukt til å halde temperaturen på rommet eg gjærar i har våre defekt og temperaturen kan ha sunke ned til ganske lave nivå. er det muleg eg har drept gjæra eller evt cold crasha den med uhell før den var ferdig utgjæra? frykter at no i etterkant med ny gjær til carbonering og carboneringssukker at det vil verte 1000 glasbitar og øl over heile buda den no stend å flaskemodna på.
bør eg evt for å hindre eksplosjon rekorke den etter noken dagar?