Primærgjæring - Hvor Lenge?

Hallstein

Norbrygg-medlem
Skal brygge med noen venner den 24. januar (lørdag) og lurer på om det er mulig for meg å brygge en Wit på OG 1.050 nå på onsdag, og ha den ferdig til fredagen før brygging?
(Jeg har kun et gjæringsskap, og det må være ledig til da)

Altså, spørsmålet mitt er om 9 dager primærgjæring før overføring til fat er for lite? Jeg bruker alltid 14-16 dager vanligvis.
 
Holder antakelig i massevis. De gangene jeg må bytte på "primær" og "sekunder" grunnet plassproblemer sier jeg meg fornøyd med 5-6 dager.
 
Kan være lurt å sjekke SG. Enkelte gjærstammer, som f.eks (av egen erfaring) WLP400 kan finne på å ta en siesta etter noen dager, før den starter opp igjen.
 
Skal bruke WLP400, men regner med å begynne gjæringen på 18 grader før jeg ramper den oppimot 23-24 grader gradvis etter 2-4 dager. Regner med den skal gjøre seg ferdig ganske bra, da.
 
Tilbake
Topp