Hei.
Håper dere kan hjelpe meg litt på riktig vei her...
Jeg er rykende fersk i bryggefaget, men tenkte likevel å prøve meg på en lager... I den forbindelse har jeg nå forsøkt å lage en gjærstarter av Wyeast 2007 og lys spraymalt.
Fulgte fremgangsmåten for parallell kultivering som står i "Moderne hjemmebrygging". Først med 200 gr. spraymalt til 2 ltr. vann, lot dette gjære (?) i romtemperatur i ca to døgn (brukte ikke gjærlås, men satt skrukorken løst på). Deretter blandet jeg starteren godt og fordelte i 3 ølflasker (til bruk i mine neste brygg). Resten (ca 6 dl.) lagde jeg ny starter av, denne gang med 300 gr. spraymalt til 3 ltr. vann. Denne gang satt jeg på gjærlås for å ha bedre kontroll på (den eventuelle) gjæringen. Dette er nå fem dager siden og jeg har ikke sett et eneste plopp...
Begge starterene ble ristet godt før gjæring, og jeg har vært nøye med renslighet/desinfisering.
Mistenker at den første "hovedstarteren" ikke har gjæret, og at alt jeg til syvende og sist har gjort er å bruke 1/4 pakke gjær til starter nr 2..?
Målte ikke OG før gjæring, men kan en måling av den "døde" starteren fortelle meg noe?
Ser at det er mye kompetanse her på forumet, og svar mottas med takk!
Ørjan
Håper dere kan hjelpe meg litt på riktig vei her...
Jeg er rykende fersk i bryggefaget, men tenkte likevel å prøve meg på en lager... I den forbindelse har jeg nå forsøkt å lage en gjærstarter av Wyeast 2007 og lys spraymalt.
Fulgte fremgangsmåten for parallell kultivering som står i "Moderne hjemmebrygging". Først med 200 gr. spraymalt til 2 ltr. vann, lot dette gjære (?) i romtemperatur i ca to døgn (brukte ikke gjærlås, men satt skrukorken løst på). Deretter blandet jeg starteren godt og fordelte i 3 ølflasker (til bruk i mine neste brygg). Resten (ca 6 dl.) lagde jeg ny starter av, denne gang med 300 gr. spraymalt til 3 ltr. vann. Denne gang satt jeg på gjærlås for å ha bedre kontroll på (den eventuelle) gjæringen. Dette er nå fem dager siden og jeg har ikke sett et eneste plopp...
Begge starterene ble ristet godt før gjæring, og jeg har vært nøye med renslighet/desinfisering.
Mistenker at den første "hovedstarteren" ikke har gjæret, og at alt jeg til syvende og sist har gjort er å bruke 1/4 pakke gjær til starter nr 2..?
Målte ikke OG før gjæring, men kan en måling av den "døde" starteren fortelle meg noe?
Ser at det er mye kompetanse her på forumet, og svar mottas med takk!
Ørjan