FrodeSy
Norbrygg-medlem
Brygga 11-liters BIAB Abbey singel seint å går kveld. OG 1.050. Pitcha 2 stykk 1-mnd gamle rør direkte i karet (ingen starter, etter MrMalty skulle eg brukt 1,7 rør) etter å ha oksygenert i eit knapt minutt. Etter 20 timar er det ingen synleg krausen.
Ser av tråd på TastyBrew.com at nokon har erfaring med at det kan ta 36-48 timar før ein registrerer krausen på denne gjæra når ein starter gjæring på 18-19 grader. Kva erfaringar har andre? Bør eg RDWHAHB? Pitche litt T-58 i morgon tidleg dersom ingen synleg gjæring ha starta? Bestille ny gjær for sending i posten? (Ja, eg har prøvd å skake på karet for å få gjæra i suspensjon med vørteren. Det burde vere lett for WLP 500 er ein dårleg flokkulator.)
Ser av tråd på TastyBrew.com at nokon har erfaring med at det kan ta 36-48 timar før ein registrerer krausen på denne gjæra når ein starter gjæring på 18-19 grader. Kva erfaringar har andre? Bør eg RDWHAHB? Pitche litt T-58 i morgon tidleg dersom ingen synleg gjæring ha starta? Bestille ny gjær for sending i posten? (Ja, eg har prøvd å skake på karet for å få gjæra i suspensjon med vørteren. Det burde vere lett for WLP 500 er ein dårleg flokkulator.)