Hei!
Er ganske ny i dette gamet, har brygga en del brygg med gode resultat, men no har eg fått eit problem:
For 14 dager siden brygget eg en Sommer ALE:
Malt:
-Pilsner malt
-Hvetemalt
Humle:
-Polaris
-Summer
Gjær:
-Mauribrew Ale 514
Første problem var under skylling, det tok evig laaang tid å skylle, virker som malten var i så små partikler at den la seg i silen i bunnen, eg bruker en Bratberger kompaktbrygger 35L.
Når utskylling endelig var gjort kokte eg vørteren, sette til humle som planlagt og hadde i klaringstablett når det gjensto 15min av koketid.
Alt vart så tappa over til gjæringsfat og tilsett gjær, så lang alt ok.... gjæringsprosess starta som den skulle.
MEN.... i går når eg skulle stikke om på ny balong tok eg ein smaksprøve på ølet.... det smakt meget godt... men det var ikkje klårt på fare... nesten litt kvitt.... når eg åpna lokket på dunken ser eg at det flyter ein god det partikler på toppen.... usikker kva dette er..... det var og rikelig med bunnfall på bunn av dunken...
Når eg var ferdig med omstikking, hadde eg kunn 19L, da tørte eg ikkje tappe meir pga bunnfall og partikler på toppen av ølet..
Noen som har vert ute for patikler på toppen etter 14dager på gjæringsfat? kva kan dette vere? Mulig å får det vekk på noe måte? Er det håp om at den klarnere meir om eg lar den stå lenger på nytt fat?
Er ganske ny i dette gamet, har brygga en del brygg med gode resultat, men no har eg fått eit problem:
For 14 dager siden brygget eg en Sommer ALE:
Malt:
-Pilsner malt
-Hvetemalt
Humle:
-Polaris
-Summer
Gjær:
-Mauribrew Ale 514
Første problem var under skylling, det tok evig laaang tid å skylle, virker som malten var i så små partikler at den la seg i silen i bunnen, eg bruker en Bratberger kompaktbrygger 35L.
Når utskylling endelig var gjort kokte eg vørteren, sette til humle som planlagt og hadde i klaringstablett når det gjensto 15min av koketid.
Alt vart så tappa over til gjæringsfat og tilsett gjær, så lang alt ok.... gjæringsprosess starta som den skulle.
MEN.... i går når eg skulle stikke om på ny balong tok eg ein smaksprøve på ølet.... det smakt meget godt... men det var ikkje klårt på fare... nesten litt kvitt.... når eg åpna lokket på dunken ser eg at det flyter ein god det partikler på toppen.... usikker kva dette er..... det var og rikelig med bunnfall på bunn av dunken...
Når eg var ferdig med omstikking, hadde eg kunn 19L, da tørte eg ikkje tappe meir pga bunnfall og partikler på toppen av ølet..
Noen som har vert ute for patikler på toppen etter 14dager på gjæringsfat? kva kan dette vere? Mulig å får det vekk på noe måte? Er det håp om at den klarnere meir om eg lar den stå lenger på nytt fat?