Hei.
Vi er ett par karer som har kjøpt oss bryggerifat (g-kobling) og har noen utfordringer med lekkasje.
Har merket noen ganger at det er lekkasje ved trykkventilen på g-koblingen. Når jeg setter på trykk feks 1 bar, så slipper gassen ut ved trykkventilen av seg selv. Har også observert at det pipler ut litt ved pakningen på toppen av selve fatet (på toppen av stigerøret) når g-koblingen tas av.
Jeg har demontert denne for å sjekke om pakningen er dårlig, men den ser hel og fin ut.
Jeg har også kontaktet forhandler, men får inntrykk av at pakninger svært sjelden går i stykker..
En annen ting vi lurer på er:
Vi har karbonert på g-fat i 1 uke på 6 grader med 1 bar trykk (ca 2.5 volumer). Når vi karbonerer bruker vi 2 ball-lock overganger på g-koblingen, slik at ølet ikke spruter ut ved trykk.
Etter denne uken smakte vi på ølet, hvilket vi synes var godt og det var bra med kullsyre.
Etter dette satte vi fatet i eget kjøleskap der fatet er tilknyttet tappekran på døren. Vi bruker ca 0.3 bar trykk på fat for å tappe ølen, men vi skrur kun på trykket når vi skal tappe øl.
Vi skrur av trykket ellers for å unngå at CO2 flasken går tom, i tilfelle lekkasje...
Nå etter en ukes tid opplevde vi at ølet var uten futt (kullsyre). Er dette normalt? Skjer dette hvis all CO2 i fatet forsvinner og fatet står uten trykk i en periode?
Hva bør i såfall prosedyren være? Fylle fatet med 0.3 bar og heve g-koblingen (spaken) når vi ikke bruker den? Hvis selve fatet er tett skal den vel opprettholde 0.3 bar eller forsvinner det inn i ølet?
Jeg stoler ikke på at systemet er helt tett hvis trykket står på over tid, tenkte derfor det var mest trygt å skru av når det ikke brukes.
Setter pris på tips og innspill fra erfarne bryggere der ute..
På forhånd takk..
Vi er ett par karer som har kjøpt oss bryggerifat (g-kobling) og har noen utfordringer med lekkasje.
Har merket noen ganger at det er lekkasje ved trykkventilen på g-koblingen. Når jeg setter på trykk feks 1 bar, så slipper gassen ut ved trykkventilen av seg selv. Har også observert at det pipler ut litt ved pakningen på toppen av selve fatet (på toppen av stigerøret) når g-koblingen tas av.
Jeg har demontert denne for å sjekke om pakningen er dårlig, men den ser hel og fin ut.
Jeg har også kontaktet forhandler, men får inntrykk av at pakninger svært sjelden går i stykker..
En annen ting vi lurer på er:
Vi har karbonert på g-fat i 1 uke på 6 grader med 1 bar trykk (ca 2.5 volumer). Når vi karbonerer bruker vi 2 ball-lock overganger på g-koblingen, slik at ølet ikke spruter ut ved trykk.
Etter denne uken smakte vi på ølet, hvilket vi synes var godt og det var bra med kullsyre.
Etter dette satte vi fatet i eget kjøleskap der fatet er tilknyttet tappekran på døren. Vi bruker ca 0.3 bar trykk på fat for å tappe ølen, men vi skrur kun på trykket når vi skal tappe øl.
Vi skrur av trykket ellers for å unngå at CO2 flasken går tom, i tilfelle lekkasje...
Nå etter en ukes tid opplevde vi at ølet var uten futt (kullsyre). Er dette normalt? Skjer dette hvis all CO2 i fatet forsvinner og fatet står uten trykk i en periode?
Hva bør i såfall prosedyren være? Fylle fatet med 0.3 bar og heve g-koblingen (spaken) når vi ikke bruker den? Hvis selve fatet er tett skal den vel opprettholde 0.3 bar eller forsvinner det inn i ølet?
Jeg stoler ikke på at systemet er helt tett hvis trykket står på over tid, tenkte derfor det var mest trygt å skru av når det ikke brukes.
Setter pris på tips og innspill fra erfarne bryggere der ute..
På forhånd takk..