Problemer med kullsyre...!

Hei, har satt og flasket et brygg som nå har stått  snart 2 uker på flaske, men kullsyren uteblir!
Noen som har tips eller ide om hva som kan gjøres?
Det er flasket på 1,5 liters flasker med ca 1,5 teskje sukker ihver.
er det for lite sukker, og kan dette evt. fylles på i etter tid?

Takk på forhånd!
 
disclaimer: jeg er nybegynner :)

Men - hvilken temperatur er flaskene lagret ved? Såvidt jeg kan forstå har du tilsatt akkurat riktig mengde sukker (6g pr 1L, antar 6gram pr teskje). Kan det være at flaskene ikke har vært skikkelig tette, og Co2 har sivet ut underveis? Hvor lenge stod ølet før det ble flasket?

Hvis ølet ikke smaker for søtt, er det jo enkelt å prøve med litt sukkerlake til i hver flaske, og la dem stå en ukes tid til. Ellers vet jeg ikke. Men det er det nok flust av folk her på forumet som gjør :)
 
Det høres muligens litt lite ut.
Ta å vei hvor mye det går i en ts.
Normalt tilsetter man rundt 5-6g+-/l alt etter hvor mye kullsyre du ønsker.

Er den helt død, eller er det ett lite tegn til co2?
Hvilken temperatur har flaskene stått?
De bør stå ute i romtemperatur til de er karbonert.

Det er mulig å tilsette mer sukker i ettertid, men vil også øke faren for infeksjon.
Vil da annbefale deg å koke opp ett sukkerlake så det blir sterilt før du tilsetter det i ølet.
Bruk f.eks en sprøyte for å fylle over i flaskene.
 
Takk for supermann raskt svar!
ølet er ikke helt dødt, men har en liten grad kullsyre som dabber raskt av..
mulig det er litt lite sukker, skal få sjekket hvor mange g. det egentlig er.
 
Jeg pleier å bruke 120 gram sukker pr. 25 liter øl til karbonering. Dette vil bli 4,8 gram pr. liter. Jeg har da ølet stående på badegulvet i halvannen til to uker før jeg setter det kaldt. Da synes jeg det er passe med skum. 
 
Tilbake
Topp