Proteinet koagulerer ikke

Hvorfor får jeg ikke proteinet til å koagulere under kokeprosessen? Jeg har prøvd ulike typer vann, og de føste bryggingene av ale gikk dette greit å få ut store flaker. Nå brygger jeg pils, og de flyter de bare rundt og jeg får ikke til å sile de ut. Jeg setter opp ca 100 liter i en stålkjele med propan og element. Kan det ha noe med koketemperatur, koketid eller vannet å gjøre? (vannet er bløtt). Håper på raskt svar vi skal brygge i morgen!!
 
Det er vel ganske uvanlig å kunne sile ut protein fra ølet. Prøv heller å røre opp en virvel i gryten og la den stå en stund, så vil bunnfallet hovedsakelig legge seg i midten.
 
Pål A skrev:
Hvorfor får jeg ikke proteinet til å koagulere under kokeprosessen? Jeg har prøvd ulike typer vann, og de føste bryggingene av ale gikk dette greit å få ut store flaker. Nå brygger jeg pils, og de flyter de bare rundt og jeg får ikke til å sile de ut. Jeg setter opp ca 100 liter i en stålkjele med propan og element. Kan det ha noe med koketemperatur, koketid eller vannet å gjøre? (vannet er bløtt). Håper på raskt svar vi skal brygge i morgen!!
 
Gjæringen har trolig stoppet:  Vi brygget en porter 3/2 på ca 100 liter med Nottingham tørrgjær  116gram med en OG på 69, etter koking. Det var full gjæring 2,3,4. dag.
5 dag var OG på 27. OG har holdt seg rundt 26 de siste 5 dager.  Tørrgjærn er 2-3 år. kan den være for svak? Kan vi tilsette ny gjær nå? Temp. er ca 20 grader i gjæringstanken.
 
Tilbake
Topp