Proteinrast nødvendig?

Tenker å prøve meg på noe i retning Goose Island 312. Den har et litt syrlig preg som jeg regner med kommer fra den umaltede hveten. Det er ikke de helt store mengdene umaltet hvete jeg skal bruke, 23%, så er da proteinrast nødvendig, eller kan jeg slippe unna med en vanlig mesk. Om jeg må ha rast, er det best å bare kjøre rasten på den ene kiloen med umaltet hvete?

American Goose Style: Amerikansk Hvete Brewer: Runar Stock

Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1042
FG: 1010
Alcohol: 4.2 % by vol.
Colour: 7 EBC (Pale yellow)
Bitterness: 14 IBU
BU/GU: 0.33

Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 2400 g
Wheat Malt 3 EBC 1000 g
Torrefied Wheat 3 EBC 1000 g

Mash schedule: 65 degrees for 60 minutes, yy degrees for mm minutes.

Hops
Cascade 6.5% alpha 20 g 15 minutes
Cascade 6.5% alpha 50 g 5 minutes
 
Jeg hadde nok ikke kjørt noen proteinrast på denne. Jeg kjører alltid proteinrast bortsett fra når jeg brygger Wit. Jeg kjører det i den tro at det bygger fint fyldig skum, men det får jeg fint uten på Wit. Mulig jeg tar feil, men det er min mening.

Sabeltann
 
Tilbake
Topp