"Eksplosjon" dag 2 under gjæring

Hei! Vår dobbel IPA eksploderte ved dag 2 under gjæring. Hva kan grunnen til dette være? Vi vasket opp og fikk rengjort så godt som mulig og satt på gjæringslåsen igjen. Gjæringslåsen har vært aktiv i ca 10 dager etter dette og nå har det gått 13 dager siden brygging. Vil dette ølet bli til noe eller er det bare å helle det ut? Vi har brygget med samme oppskrift en gang tidligere og den IPA'n ble en suksess!
 
Blir nok bra det ja.
Når gjæren liker øllet blir det som regel satt pris på av folk også.
Du sa ingenting om OG, men om det er en dobbel IPA har den gjerne hatt en OG rundt 1.070, og da er det litt mat for gjæren, og den tar gjerne for seg grundig når den først starter på jobben. Kan lett bli en blow off av det.
 
Går nok bra. Denne (bildet) sto og putra med lokket slik i to dager. Har roet seg nå og er et knepp unna est. FG (1.022). Ble brygget fredag (OG1.094). neppe noe som klarer å entre bøtta når gjæren tar for seg slik.
jequvu6a.jpg


Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
 
Tilbake
Topp