Hiver meg på denne tråden fremfor å starte en ny.
Prøvde oss på delmesk (BIAB) for første gang på fredag, og er selvfølgelig veldig nysgjerrig på effektiviteten. Hadde vært veldig fint om noen kunne sett kjapt på regnestykket mitt.
Malt:
1,13 kg Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC) Grain 1 19,2 %
0,45 kg Caramunich I (Weyermann) (100,5 EBC) Grain 2 7,7 %
0,23 kg Biscuit Malt (45,3 EBC) Grain 3 3,8 %
0,15 kg Aromatic Malt (Briess) (39,4 EBC) Grain 4 2,5 %
0,11 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 5 1,9 %
0,09 kg Chocolate (Briess) (689,5 EBC) Grain 6 1,5 %
2,16 kg Malt.
Volum etter sparging: 13,7L
SG etter sparging: 1.017.
Temperatur: 75c
SG etter å ha justert for temperatur: 1.040.
Regnestykket blir da slik:
2.16 x 296 = 639.36
639.36 / 13.7 = 46.67
(1040-1000) / 46,67 = 0.857
85.7% effektivitet.
Kan dette stemme?
Skal sies at vi mesket på 65-66 grader i 75 min.