Har akkurat begynt med å måle i mesk.
Rasket med meg et sånt billig pocket-meter fra Kina inntil jeg får noe ordentlig.
Uansett. Ifølge EZ water så tilsatte jeg 10ml lactol, 6g cacl og 3g mgso4 i 30L meskevann /10kg malt. Syntes det var litt mye som skulle til for å treffe 5.2 men måtte teste. Vørteren smaker litt surt..
Så. Hvordan skal jeg nå 5.2 uten at vørteren smaker surt?
Og. Det Kina ph-meteret, med ATC..Når jeg kjøler ned prøven til 25C så viser det 5.6. Stapper jeg meteret rett i varm vørter viser det 5.2.. Noe jeg ikke har skjønt her eller er noe helt ute?
Rasket med meg et sånt billig pocket-meter fra Kina inntil jeg får noe ordentlig.
Uansett. Ifølge EZ water så tilsatte jeg 10ml lactol, 6g cacl og 3g mgso4 i 30L meskevann /10kg malt. Syntes det var litt mye som skulle til for å treffe 5.2 men måtte teste. Vørteren smaker litt surt..
Så. Hvordan skal jeg nå 5.2 uten at vørteren smaker surt?
Og. Det Kina ph-meteret, med ATC..Når jeg kjøler ned prøven til 25C så viser det 5.6. Stapper jeg meteret rett i varm vørter viser det 5.2.. Noe jeg ikke har skjønt her eller er noe helt ute?