Jeg mener jeg får konsistente verdier med ph-meteret mitt, som er et Hanna Hi 98128.
Det kan være greit å ha ph-strips for en ekstra sjekk. De gir deg i alle fall beskjed hvis ph-meteret er helt på jordet.
Jeg må herje ganske mye for å få senket ph'en nok når jeg brygger lyst øl. Og laktol'en blir fort merkbar. Forsforsyre er mye bedre. Petit har.
Omtrent samme, vil jeg si. Lurt å blande den ut for å ha litt bedre kontroll. Har ikke merket noe smak av den - men har du for mye, så blir det jo syrlig til slutt.
Utmerket mot rust, også.
Jeg fatter ikke hvorfor ikke Bryggselv og Bryggeland og andre kan ha dette produktet. Laktol er ikke egnet hvis du trenger mer enn litt, etter min mening - setter altfor fort smak.
Joda. Syrlig er jo greit. Men melkesyren klarte jeg å smake i vørteren. Da brukte jeg jo 10ml på 30L vann, I tillegg til kalsium.
Bruke starsan da?
Syremalt er sprayet med melkesyre.Syremalt?
Mine gjærceller dør i starsan. Det er jo snakk om små mengder her. Om dette vil påvirke ølet vet jeg ikke. Her er målingene mine
https://daastoel.wordpress.com/star-san-og-gjaer/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mitt måler konstant 0,2 -0,3 for lavt i forhold til hva ez regner ut.
Altså motsatt av ditt som måler for høyt.
Så jeg har vel en mistanke om at disse målerne ikke er til å stole på.