God kveld i stuen,
Flasket min pilsner i dag og har nettopp kommet til meg selv igjen. Jeg har for vane å ta et magadrag med en gang jeg åpner gjæringskaret med til nå godt resultat. I dag fikk jeg meg en lusing fra lukten og husker knapt de 5 minuttene etter jeg åpnet karet.
Dette var en ny opplevelse. Etter flere ganger med både lukting og smaking på ølet kunne jeg konstantere at dette smakte råttent egg. Med en god dose frustrasjon bladde jeg opp i boken, ølbrygging fra hånd til munn og slo opp på siden om feilsøking.
Dette kunne skyldes enten at brygget var infisert men det kan også være at ølet ikke er ferdig enda. Jeg fikk roet meg litt og har nå flasket alt i håp om at det er tappet for tidlig. Litt fakta om min prosess og råvarer:
Tysk pilsner, FG 1011 OG 1039, gjær 830 german lager.
Føler meg ganske flink med renhold og har ikke hatt noen infeksjoner i bryggene mine hittil.
Kona klarer ikke alltid å slukke lyset etter seg i boden der gjæringskaret står, men det har stått mørkt mer eller mindre hele tiden.
Det skal nevnes at jeg ikke klarer å holde lav temperatur som pilsner krever, dvs at jeg har nok vært over 15 grader i hele prosessen. Er dette å klassifisere som kölch?
Jeg har bestemt meg for å gi den en god stund til å runde smaken og få vekk bismak.
Noen som har opplevd lignende?
RDWHAHB???
Flasket min pilsner i dag og har nettopp kommet til meg selv igjen. Jeg har for vane å ta et magadrag med en gang jeg åpner gjæringskaret med til nå godt resultat. I dag fikk jeg meg en lusing fra lukten og husker knapt de 5 minuttene etter jeg åpnet karet.
Dette var en ny opplevelse. Etter flere ganger med både lukting og smaking på ølet kunne jeg konstantere at dette smakte råttent egg. Med en god dose frustrasjon bladde jeg opp i boken, ølbrygging fra hånd til munn og slo opp på siden om feilsøking.
Dette kunne skyldes enten at brygget var infisert men det kan også være at ølet ikke er ferdig enda. Jeg fikk roet meg litt og har nå flasket alt i håp om at det er tappet for tidlig. Litt fakta om min prosess og råvarer:
Tysk pilsner, FG 1011 OG 1039, gjær 830 german lager.
Føler meg ganske flink med renhold og har ikke hatt noen infeksjoner i bryggene mine hittil.
Kona klarer ikke alltid å slukke lyset etter seg i boden der gjæringskaret står, men det har stått mørkt mer eller mindre hele tiden.
Det skal nevnes at jeg ikke klarer å holde lav temperatur som pilsner krever, dvs at jeg har nok vært over 15 grader i hele prosessen. Er dette å klassifisere som kölch?
Jeg har bestemt meg for å gi den en god stund til å runde smaken og få vekk bismak.
Noen som har opplevd lignende?
RDWHAHB???