Jeg har lyst å lage noe tilnærma norsk gårdsøl hjemme på komfyren med stålkjele. Prosessen har jeg tålelig klart for meg, men jeg trenger litt hjelp til å finne de rette råvarene. Å lage einelåg er rett fram nok, men jeg trenger hjelp til å bestemme og finne både kveik og malt.
Dette er et litt fjollete spørsmål, fordi både einelåg, kveik og røyka malt er ukjent farvann og jeg har ikke smakt noe annet enn den belgiske varianten. Allikevel vil jeg prøve. Jeg vil ha hjelp til å finne kveik som ikke er altfor spesiell, og røyka malt av rette typen - hva det nå enn er. Planen er å begynne med vanlig malt, pilsner eller ale, og så blande inn og gradvis øke andelen av røyka malt til jeg finner en balanse som jeg liker.
Så hva trenger jeg og hvor får jeg tak i det...?
Dette er et litt fjollete spørsmål, fordi både einelåg, kveik og røyka malt er ukjent farvann og jeg har ikke smakt noe annet enn den belgiske varianten. Allikevel vil jeg prøve. Jeg vil ha hjelp til å finne kveik som ikke er altfor spesiell, og røyka malt av rette typen - hva det nå enn er. Planen er å begynne med vanlig malt, pilsner eller ale, og så blande inn og gradvis øke andelen av røyka malt til jeg finner en balanse som jeg liker.
Så hva trenger jeg og hvor får jeg tak i det...?