Går det an å redusere seigheten / viskositeten på ferdig øl med for eksempel et eller annet klarningsmiddel?
Brygget en Chili mango IPA med et problem jeg ikke har kommet over før. Aroma og smak er omtrent som jeg hadde tenkt, men ølet er så tjukt / viskøst / seigt at det ikke er så forfriskende og drikkbart som ønskelig. Noe av det mest seige jeg har vært borti.
Tror ikke 4-5% flaket havre skal ha vært såååå utslagsgivende, så foreløpig får mangopuréen skylda (blir mindre av den i neste batch av denne)
Men går det an å tilsette for eksempel gelatin sånn at proteinene eller hva det er som gjør ølet tjukt bunnfeller?
FG og OG var begge omtrent som i beersmith. FG: 1.014
Står på fat.
Brygget en Chili mango IPA med et problem jeg ikke har kommet over før. Aroma og smak er omtrent som jeg hadde tenkt, men ølet er så tjukt / viskøst / seigt at det ikke er så forfriskende og drikkbart som ønskelig. Noe av det mest seige jeg har vært borti.
Tror ikke 4-5% flaket havre skal ha vært såååå utslagsgivende, så foreløpig får mangopuréen skylda (blir mindre av den i neste batch av denne)
Men går det an å tilsette for eksempel gelatin sånn at proteinene eller hva det er som gjør ølet tjukt bunnfeller?
FG og OG var begge omtrent som i beersmith. FG: 1.014
Står på fat.