Hei. Min første men definitivt ikke siste post på dette forumet.
Jeg har i helgen smakt på 6 flasker av vår første batch med hjemmebrygget øl.
Spenningen var helt klart stor da jeg åpnet den første flasken, og skuffelsen minst like stor da det ikke skummet i glasset.
Smaken på ølet (Pale Ale fra olbrygging.no) var veldig bra, men kullsyre var det lite av.
Flaske nr.2 ble åpnet og her var det plutselig fint skum. og helt fin mengde kullsyre.
etter 6 flasker er det 50/50 med tamt/kullsyreholdig øl.
Før flasking ble ølet stukket om til nye fat og tilsatt sukkerlake. 6g/liter. Men dette ble ikke rørt ut.
Hvis jeg åpner en flaske som det ikke er futt i, kan jeg tilsette sukker og ha på ny kork for så å la det stå i ca. 14 for å "rekarbonere" ?
Jeg har i helgen smakt på 6 flasker av vår første batch med hjemmebrygget øl.
Spenningen var helt klart stor da jeg åpnet den første flasken, og skuffelsen minst like stor da det ikke skummet i glasset.
Smaken på ølet (Pale Ale fra olbrygging.no) var veldig bra, men kullsyre var det lite av.
Flaske nr.2 ble åpnet og her var det plutselig fint skum. og helt fin mengde kullsyre.
etter 6 flasker er det 50/50 med tamt/kullsyreholdig øl.
Før flasking ble ølet stukket om til nye fat og tilsatt sukkerlake. 6g/liter. Men dette ble ikke rørt ut.
Hvis jeg åpner en flaske som det ikke er futt i, kan jeg tilsette sukker og ha på ny kork for så å la det stå i ca. 14 for å "rekarbonere" ?