Rengjøring av uKeg etter kombucha

Pål Heide Kielland

Norbrygg-medlem
Har stående en uKeg som har vært brukt til kombucha. Kombucha er etter hva jeg har forstått villgjær/brett/lacto. Er det noe håp om å få vasket ut sporene av dette slik at jeg ikke risikerer villgjæring når jeg fyller den med øl?
Tar gjerne vasketips
 
Har stående en uKeg som har vært brukt til kombucha. Kombucha er etter hva jeg har forstått villgjær/brett/lacto. Er det noe håp om å få vasket ut sporene av dette slik at jeg ikke risikerer villgjæring når jeg fyller den med øl?
Tar gjerne vasketips
Jeg ville brukt kokende vann. Får den plass i bryggekjelen din så kan du f.eks. koke den der. Det som overlever 5 minutter i kokende vann er verdt å ta vare på!

PS: Tenk HMS når du håndterer store mengder kokende vann!

Senk den i Kaldt vann, kok opp, la stå urørt til det er håndterlig tempratur. (=natten over)
 
Takk for tips. Ifølge produsenten tåler den maks 50C. Koking er effektivt, men blir siste nok siste utvei
 
Sist redigert:
Vet ikke med vasking, men du kan kjøre pipeline når du tenker den ser ren ut, så finner du fort ut om det er noe organisk igjen i den :)

Og kanskje du allerede har denne?

 
Tilbake
Topp