Hepp
Vi har satt vårt første brygg, en american IPA. I denne forbindelse har det dukket opp et par spørsmål da det straks er tid for tørrhumling
1. Under kokingen av dette brygget kokte vi ned 2 liter mer i forhold til det som sto i oppskrifta, slik at vi nå har 18 liter og ikke 20 som først var tiltenkt. Dette har ikke noe praktisk betydning for vår del, da det er første brygg og i læringsfasen. I oppskrifta står det at vi skal tørrhumle med 20g av hver(tomahawk-, simcoe- og citra-pellets). Jeg vet det ikke er snakk om mange gram, men bør vi regne ut forholdet for så å treffe perfekt til liter brygg?
2. Jeg har lest litt fram og tilbake, og det virker litt som om de lærde strides hva gjelder tørrhumling. Ser det er flere som koker en form for humle-te som de kjører i karet. Vi tenkte for å treffe bedre på opprinnelig batch at det kanskje var mulig og koke opp 2 liter vann som vi blander ut humla med, før vi kjøler ned til 70-75gr og har det i karet. Hva anbefales her? Skal vi hoppe bukk over 2 liter humleblanding, og kjøre pelletsen rett ned i karet? Vil en eventuell 2 liters humleblanding vanne ut brygget og gi vassen smak?
3. Under tørrhumling må vi nødvendigvis av med lokket på karet. Jeg ser at det har samlet seg en del brunere kondens under lokket, er dette noe som er nødvendig å vaske bort siden vi tar av lokket, eller bør denne prosessen(av med lokket) være så kort som overhodet mulig?
4. Brygget skal tørrhumles imårra, fredag 29. august etter planen. I utgangspunktet har det passet bedre å gjort det ikveld, men er usikker på om jeg kan tappe på dagen det står det skal etter tørrhumling. Vil en dag fra eller til på tappinga ha noe stor innvirkning?
5. Til slutt, er det nødvendig å røre om etter tørrhumling, eller skal vi la det gå sin gang?
Even
Vi har satt vårt første brygg, en american IPA. I denne forbindelse har det dukket opp et par spørsmål da det straks er tid for tørrhumling
1. Under kokingen av dette brygget kokte vi ned 2 liter mer i forhold til det som sto i oppskrifta, slik at vi nå har 18 liter og ikke 20 som først var tiltenkt. Dette har ikke noe praktisk betydning for vår del, da det er første brygg og i læringsfasen. I oppskrifta står det at vi skal tørrhumle med 20g av hver(tomahawk-, simcoe- og citra-pellets). Jeg vet det ikke er snakk om mange gram, men bør vi regne ut forholdet for så å treffe perfekt til liter brygg?
2. Jeg har lest litt fram og tilbake, og det virker litt som om de lærde strides hva gjelder tørrhumling. Ser det er flere som koker en form for humle-te som de kjører i karet. Vi tenkte for å treffe bedre på opprinnelig batch at det kanskje var mulig og koke opp 2 liter vann som vi blander ut humla med, før vi kjøler ned til 70-75gr og har det i karet. Hva anbefales her? Skal vi hoppe bukk over 2 liter humleblanding, og kjøre pelletsen rett ned i karet? Vil en eventuell 2 liters humleblanding vanne ut brygget og gi vassen smak?
3. Under tørrhumling må vi nødvendigvis av med lokket på karet. Jeg ser at det har samlet seg en del brunere kondens under lokket, er dette noe som er nødvendig å vaske bort siden vi tar av lokket, eller bør denne prosessen(av med lokket) være så kort som overhodet mulig?
4. Brygget skal tørrhumles imårra, fredag 29. august etter planen. I utgangspunktet har det passet bedre å gjort det ikveld, men er usikker på om jeg kan tappe på dagen det står det skal etter tørrhumling. Vil en dag fra eller til på tappinga ha noe stor innvirkning?
5. Til slutt, er det nødvendig å røre om etter tørrhumling, eller skal vi la det gå sin gang?
Even