Jeg er forholdsvis fersk i dette gamet og har ikke laget mange batcher all-grain enda, men når det kommer til gjær føler jeg at jeg har kommet litt lengre.
Dama jobber med fermentering (riktignok heeelt andre ting en øl de driver med) og stiller jo endel spørsmål rundt dette som en stakkars fersk hjemmebrygger av og til kan få problemer med å svare på, men nå i helga kom hun med et kombinert tips/spørsmål.
Jeg søkte på forumet her, men fikk merkelig nok ingen treff, men forhåpentligvis er det noen her inne som kan svare meg likevel
Jeg holdt på å lage en nokså voksen starter, og var så heldig å disponere en tipp topp magnetrører.
Alt virket jo veldig veldig bra, men så spør hun meg om hvorfor akkurat magnetrører? Hun sa at for å få endel bakterier (som er det hun primært jobber med) til å vokse var det mye bedre med et ristebord, og hun kunne ikke se noen grunn til at det samme ikke skulle gjelde gjær også. Det ble vel søkt opp litt rundt spesifikke gjærarter, men det var omtrent så langt jeg hang med, så jeg kan dessverre ikke gi ytterlige informasjon om akkurat det..
Mye av poenget med et ristebord kontra en magnetrører er vel at det i utgangspunktet tilfører mer oksygen til mediet som er i kolben, i tillegg finnes det sikkert mange andre forskjeller, men det var dette hun fremhevet til denne bruken ihvertfall.
En slipper også magnet her, så det er flere fordeler
Ulemper?
Pris er helt sikkert et moment.. Hun fant ett hos en leverandør jeg tror de bruker litt til slikt utstyr, og det kostet ca 7500 +mva, til sammenligning får en vel en magnetrører som holder til "vårt bruk" for 1/10, men er det noen som kjenner til andre ulemper?
Dama jobber med fermentering (riktignok heeelt andre ting en øl de driver med) og stiller jo endel spørsmål rundt dette som en stakkars fersk hjemmebrygger av og til kan få problemer med å svare på, men nå i helga kom hun med et kombinert tips/spørsmål.
Jeg søkte på forumet her, men fikk merkelig nok ingen treff, men forhåpentligvis er det noen her inne som kan svare meg likevel
Jeg holdt på å lage en nokså voksen starter, og var så heldig å disponere en tipp topp magnetrører.
Alt virket jo veldig veldig bra, men så spør hun meg om hvorfor akkurat magnetrører? Hun sa at for å få endel bakterier (som er det hun primært jobber med) til å vokse var det mye bedre med et ristebord, og hun kunne ikke se noen grunn til at det samme ikke skulle gjelde gjær også. Det ble vel søkt opp litt rundt spesifikke gjærarter, men det var omtrent så langt jeg hang med, så jeg kan dessverre ikke gi ytterlige informasjon om akkurat det..
Mye av poenget med et ristebord kontra en magnetrører er vel at det i utgangspunktet tilfører mer oksygen til mediet som er i kolben, i tillegg finnes det sikkert mange andre forskjeller, men det var dette hun fremhevet til denne bruken ihvertfall.
En slipper også magnet her, så det er flere fordeler
Ulemper?
Pris er helt sikkert et moment.. Hun fant ett hos en leverandør jeg tror de bruker litt til slikt utstyr, og det kostet ca 7500 +mva, til sammenligning får en vel en magnetrører som holder til "vårt bruk" for 1/10, men er det noen som kjenner til andre ulemper?