Mc.
Norbrygg-medlem
Hva er det som lager smaken ? Laget en Dark lager som fikk denne smaken etter 3 mnd. Like etter karbonering smakte jeg på en flaske og kan ikke huske at denne smaken var så framtredende.
92% Vienna
3.5 % Sjokolade
5% Carafa 2
Magnum til bitterhumle og Saaz på resten.
Laget en tilsvarende i fjor, men da med uten Carafa og 5% Sjokolade.
Lett å tro at det skyldes Carafa, men vet ikke helt. Den første ble ikke tilsatt noen form for vannjustering. Den siste fikk kalsiumsulfid og Kalsiumklorid med vekt på sulfid.
Tidligere har jeg assosiert denne smaken med roasted barley, men den er jo ikke til stede her. Liker den ikke så vil gjerne få luket den ut til senere mørke øl.
92% Vienna
3.5 % Sjokolade
5% Carafa 2
Magnum til bitterhumle og Saaz på resten.
Laget en tilsvarende i fjor, men da med uten Carafa og 5% Sjokolade.
Lett å tro at det skyldes Carafa, men vet ikke helt. Den første ble ikke tilsatt noen form for vannjustering. Den siste fikk kalsiumsulfid og Kalsiumklorid med vekt på sulfid.
Tidligere har jeg assosiert denne smaken med roasted barley, men den er jo ikke til stede her. Liker den ikke så vil gjerne få luket den ut til senere mørke øl.