Rug IPA stoppet litt for tidlig

Brygget en" rød juleipa".
5,4kg Pale
0,7 Carared
0,5 Rugmalt
0,3 Dark Crystal
0,15 Acidulated

Mesket 67° i 60min, 75° i 10 min.
OG 1,068 - Pitchet 2x us-04

Ferdig gjæret, den stanset på 1,021, en del høyere enn jeg skulle ønske. Men fornøyd med fargen.

Det gikk litt fort under komponering av oppskrift, så jeg brukte bare samme meskeskjema som jeg har brukt på tidligere IPAer, uten å tenke mer over det. Disse har fått lavere FG 1,013-16, og gjæret med us-05. Disse har hatt 0,9 kg crystalmalt, og ikke rug.

Skulle jeg ha gått ned på mesketemperaturen da jeg erstattet 0,5 kg med Pale malten med Rug? Evt valgt stegmesk? Ser på Grainfather sin Red Rye IPA oppskrift at de mesker på 20 min på 45 og 75 min på 64... Håper det blir godt uansett :) Dessert-julerugipa?




Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Har du prøvd å sette den opp et par grader i temp? Hvor lenge har den stått? Kan hende 04 er litt treig i avslutningen? (Har ikke brukt den)
 
Den stod litt kaldere i starten, ca 15° temp i rommet de første 3 dagene ca, så 20-21° siden da.

Oops, så feil på hydrometret istad, er kanskje ikke utgjæret likevel.
Målte 1,021 på dag 8
Målte 1,020 på dag 11 (idag)



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp