Brygget en" rød juleipa".
5,4kg Pale
0,7 Carared
0,5 Rugmalt
0,3 Dark Crystal
0,15 Acidulated
Mesket 67° i 60min, 75° i 10 min.
OG 1,068 - Pitchet 2x us-04
Ferdig gjæret, den stanset på 1,021, en del høyere enn jeg skulle ønske. Men fornøyd med fargen.
Det gikk litt fort under komponering av oppskrift, så jeg brukte bare samme meskeskjema som jeg har brukt på tidligere IPAer, uten å tenke mer over det. Disse har fått lavere FG 1,013-16, og gjæret med us-05. Disse har hatt 0,9 kg crystalmalt, og ikke rug.
Skulle jeg ha gått ned på mesketemperaturen da jeg erstattet 0,5 kg med Pale malten med Rug? Evt valgt stegmesk? Ser på Grainfather sin Red Rye IPA oppskrift at de mesker på 20 min på 45 og 75 min på 64... Håper det blir godt uansett Dessert-julerugipa?
Sent from my iPhone using Tapatalk
5,4kg Pale
0,7 Carared
0,5 Rugmalt
0,3 Dark Crystal
0,15 Acidulated
Mesket 67° i 60min, 75° i 10 min.
OG 1,068 - Pitchet 2x us-04
Ferdig gjæret, den stanset på 1,021, en del høyere enn jeg skulle ønske. Men fornøyd med fargen.
Det gikk litt fort under komponering av oppskrift, så jeg brukte bare samme meskeskjema som jeg har brukt på tidligere IPAer, uten å tenke mer over det. Disse har fått lavere FG 1,013-16, og gjæret med us-05. Disse har hatt 0,9 kg crystalmalt, og ikke rug.
Skulle jeg ha gått ned på mesketemperaturen da jeg erstattet 0,5 kg med Pale malten med Rug? Evt valgt stegmesk? Ser på Grainfather sin Red Rye IPA oppskrift at de mesker på 20 min på 45 og 75 min på 64... Håper det blir godt uansett Dessert-julerugipa?
Sent from my iPhone using Tapatalk