Saison Dupont yeast

Mc.

Norbrygg-medlem
Jeg har lite erfaring med denne gjæren selv. Men fant et godt tips på youtube angående denne gjæren.
Den er visst kjent for å lett stoppe opp, for så kanskje komme igang igjenn.
Tipset var å gjære med gjæringskar som ikke var så høyt. Høyde-bredde forholdet holdes på 1:1 for å unngå for høyt trykk i gjæringskaret.
Åpen gjæring blir også nevnt.

Grunnleggeren av Russian brewing company har en god video med fokus på oksygen og gjærhelse. Start på ca 38 minutter ut i videoen.

Se også fra 1:11 der de tester oksygeninnholdet i flasker ved ulike måter å fylle flaskene på. Veldig opplysende for hjemmebryggere om hvor viktig det er å purge og ha korken på med skum på toppen.

 
Sist redigert:
Jeg har lite erfaring med denne gjæren selv. Men fant et godt tips på youtube angående denne gjæren.
Den er visst kjent for å lett stoppe opp, for så kanskje komme igang igjenn.
Tipset var å gjære med gjæringskar som ikke var så høyt. Høyde-bredde forholdet holdes på 1:1 for å unngå for høyt trykk i gjæringskaret.
Åpen gjæring blir også nevnt.

Grunnleggeren av Russian brewing company har en god video med fokus på oksygen og gjærhelse. Start på ca 38 minutter ut i videoen.
Jeg trur åpen gjæring er nøkkelen - og at det er tilgangen på oksygen som det gir, som er forklaringa. Experimental Brewing hadde en episode om dette - der også Marshall Schott var med - og det var deres konklusjon, i alle fall.
 
Sist redigert:
Jeg har lite erfaring med denne gjæren selv. Men fant et godt tips på youtube angående denne gjæren.
Den er visst kjent for å lett stoppe opp, for så kanskje komme igang igjenn.
Tipset var å gjære med gjæringskar som ikke var så høyt. Høyde-bredde forholdet holdes på 1:1 for å unngå for høyt trykk i gjæringskaret.
Åpen gjæring blir også nevnt.

Grunnleggeren av Russian brewing company har en god video med fokus på oksygen og gjærhelse. Start på ca 38 minutter ut i videoen.

Se også fra 1:11 der de tester oksygeninnholdet i flasker ved ulike måter å fylle flaskene på. Veldig opplysende for hjemmebryggere om hvor viktig det er å purge og ha korken på med skum på toppen.

Mye bra her. Hørte gjennom den mens jeg flaska. Jeg purger ikke flaskene, men jeg fyller fra et blandingskar jeg har litt trykk på (Petter Smart-løsning). Da får jeg akkurat nok skum, og kan korke på skummet.

Det de ikke sier noe om, er at når du har aktiv gjær i ølet, vil den ta hånd om ganske mye oksygen. Så katastrofespådommene deres skal tas med ei ganske stor klype salt. Ølet mitt holdt seg da ikke så gæli før, heller.
 
Mye bra her. Hørte gjennom den mens jeg flaska. Jeg purger ikke flaskene, men jeg fyller fra et blandingskar jeg har litt trykk på (Petter Smart-løsning). Da får jeg akkurat nok skum, og kan korke på skummet.

Det de ikke sier noe om, er at når du har aktiv gjær i ølet, vil den ta hånd om ganske mye oksygen. Så katastrofespådommene deres skal tas med ei ganske stor klype salt. Ølet mitt holdt seg da ikke så gæli før, heller.
Ja de diskuterte ikke hvordan det blir når du karbonerer naturlig viss det var det du tenkte på.
Ble litt imponert over det skapet som hentet ut data fra en korket ølflaske. Slår eurojackpotten til så kanskje jeg kjøper ett.
 
Tilbake
Topp