Mc.
Norbrygg-medlem
Jeg har lite erfaring med denne gjæren selv. Men fant et godt tips på youtube angående denne gjæren.
Den er visst kjent for å lett stoppe opp, for så kanskje komme igang igjenn.
Tipset var å gjære med gjæringskar som ikke var så høyt. Høyde-bredde forholdet holdes på 1:1 for å unngå for høyt trykk i gjæringskaret.
Åpen gjæring blir også nevnt.
Grunnleggeren av Russian brewing company har en god video med fokus på oksygen og gjærhelse. Start på ca 38 minutter ut i videoen.
Se også fra 1:11 der de tester oksygeninnholdet i flasker ved ulike måter å fylle flaskene på. Veldig opplysende for hjemmebryggere om hvor viktig det er å purge og ha korken på med skum på toppen.
Den er visst kjent for å lett stoppe opp, for så kanskje komme igang igjenn.
Tipset var å gjære med gjæringskar som ikke var så høyt. Høyde-bredde forholdet holdes på 1:1 for å unngå for høyt trykk i gjæringskaret.
Åpen gjæring blir også nevnt.
Grunnleggeren av Russian brewing company har en god video med fokus på oksygen og gjærhelse. Start på ca 38 minutter ut i videoen.
Se også fra 1:11 der de tester oksygeninnholdet i flasker ved ulike måter å fylle flaskene på. Veldig opplysende for hjemmebryggere om hvor viktig det er å purge og ha korken på med skum på toppen.
Sist redigert: