Jeg hadde planer om å flaske en IPA denne helga, men det ser utrolig nok ut til at det er aktivitet i den enda. Den ble satt torsdag 22 oktober, altså gjæret i 17 dager. Det er en ekstrakt IPA med flytende maltekstrakt, spraymalt og en liten mengde sukker (ca 200 g). Jeg endte opp med OG på 1053, og tenkte den skulle gjære seg ferdig relativt raskt. Den har gjæret ved omtrent 21 grader.
Problemet er at jeg kun har anledning til å flaske i helgene, og jeg synes det blir drøyt lenge å vente til neste helg. Nå plopper det i gjærlås ca hvert 6 min. Er det da mulighet å flaske ølet, eller blir det eksplosjonsfare?
Problemet er at jeg kun har anledning til å flaske i helgene, og jeg synes det blir drøyt lenge å vente til neste helg. Nå plopper det i gjærlås ca hvert 6 min. Er det da mulighet å flaske ølet, eller blir det eksplosjonsfare?