Hei,
Er helt uten erfaring på ølbrygging men har hatt lyst å prøve dette. Tenkte jeg skulle prøve å gjøre det så enkelt som mulig til å begynne med og laget en "Brewmart Mexican style" etter oppskriften på boksen. Var ikke klar over at det var best å bruke spraymalt i tillegg, så det ble 1 kg sukker som jeg kokte opp sammen med de 3 første literne med vann og blandet med ekstraktet. OG ble 1040. Nå etter 10 dager på mørkt rom med nogenlunde stabil temp på 20 grader er det blitt ganske rolig i gjærlåsen, så jeg tok en SG måling. Denne viser 0.999. Kan noen gi meg råd her? Er det noe riv ruskende galt med dette eller kan det flaskes dersom FG ender rundt 0.999? Det smaker fint, om enn noe tørt... Det er heller ikke noe som ser ut som infeksjon i karet. Hydrometeret er "kalibrert" i 20 grader vann og har et avvik på -3, dette har jeg kompensert for i målingene.
Er helt uten erfaring på ølbrygging men har hatt lyst å prøve dette. Tenkte jeg skulle prøve å gjøre det så enkelt som mulig til å begynne med og laget en "Brewmart Mexican style" etter oppskriften på boksen. Var ikke klar over at det var best å bruke spraymalt i tillegg, så det ble 1 kg sukker som jeg kokte opp sammen med de 3 første literne med vann og blandet med ekstraktet. OG ble 1040. Nå etter 10 dager på mørkt rom med nogenlunde stabil temp på 20 grader er det blitt ganske rolig i gjærlåsen, så jeg tok en SG måling. Denne viser 0.999. Kan noen gi meg råd her? Er det noe riv ruskende galt med dette eller kan det flaskes dersom FG ender rundt 0.999? Det smaker fint, om enn noe tørt... Det er heller ikke noe som ser ut som infeksjon i karet. Hydrometeret er "kalibrert" i 20 grader vann og har et avvik på -3, dette har jeg kompensert for i målingene.