Nybegynner her. For all lesning under så kan en ta utgangspunkt i at det har vært forsiktighet og nøysomelighet (dog sikkert aldri perfekt) med sterilisering / StarSan.
Første brygg var en Austmann IPA som som skulle ha OG 1,060, FG 1,010, ABV 6,5%
Basert på måling med refraktometer kom OG ut på 1,067. Basert på måling med hydrometer kom FG ut på 1,009. Iflg beregninger endte vi på ABV 7,6%.
Iflg instruks skulle den gjærest 10-14 dager på 19 grader. Den ble stående stortsett å vippe mellom 18 - 18,5 grader, med unntak av første døgn når den var oppi 20 grader. Den ble vurdert ferdiggjæret etter 11 dager og deretter satt på kulderas i 3 døgn. Ved flasking så ble det litt kløning (les: glemte sukkerlake!!) så vi stakk den om to ganger før vi tappet på flaske.
Etter prøvesmaking av en flaske etter 10 dager så var det en relativt ren og tåkete øl med passelig mengde kullsyre. Selve smaken var grei nok, men vanskelig å vurdere skikkelig grunnet en ganske sterk bismak av alkohol. Litt som når man drikker en alt for sterkt blandet drink.
Noen som har tips / forslag til hva denne kommer av?
Er det en sjans for at denne bismaken avtar jo lenger den får stå på flaske?
Første brygg var en Austmann IPA som som skulle ha OG 1,060, FG 1,010, ABV 6,5%
Basert på måling med refraktometer kom OG ut på 1,067. Basert på måling med hydrometer kom FG ut på 1,009. Iflg beregninger endte vi på ABV 7,6%.
Iflg instruks skulle den gjærest 10-14 dager på 19 grader. Den ble stående stortsett å vippe mellom 18 - 18,5 grader, med unntak av første døgn når den var oppi 20 grader. Den ble vurdert ferdiggjæret etter 11 dager og deretter satt på kulderas i 3 døgn. Ved flasking så ble det litt kløning (les: glemte sukkerlake!!) så vi stakk den om to ganger før vi tappet på flaske.
Etter prøvesmaking av en flaske etter 10 dager så var det en relativt ren og tåkete øl med passelig mengde kullsyre. Selve smaken var grei nok, men vanskelig å vurdere skikkelig grunnet en ganske sterk bismak av alkohol. Litt som når man drikker en alt for sterkt blandet drink.
Noen som har tips / forslag til hva denne kommer av?
Er det en sjans for at denne bismaken avtar jo lenger den får stå på flaske?