Jeg var noe uheldig urutinert da jeg brygget 40 liter pils på lørdag kveld, og så under overhelling fra det nedkjølte kokekaret til gjærdunken at temperaturen kom opp i 39 grader (etter å ha vært nede i 22-23). Jeg vet ikke om jeg blingset på den kalde temperaturen eller om termometeret hadde funnet en kjølig lomme ved siden av spiralkjøleren. Jeg bråkjølte ned resten av vørteren, fullførte overhellingen, skamristet dunken og satte den i regulert kjøleskap (9 grader).
Jeg sjekket innom søndag morgen og i dag tidlig (1,5 døgn etter brygging), men så ikke tegn på liv i gjærlåsen. Det ligger et veldig tynt skumlag i dunken, lokket på gjærlåsen ligger høyt og det luktet litt gjær.
Gjæren er forøvrig 2 flasker WLP830 German Lager som kom i toppform i en 2 liter starter med 0,4kg lyst spraymalt.
Er løpet kjørt for dette brygget, eller kan jeg håpe på liv i dunken når jeg kommer hjem til fredag? Bør jeg kjøpe to gjærflasker til, lage ny starter og helle oppi på lørdag, eventuelt helle over vørteren (uten gjærkaka) i en ny dunk med gjærstarter og riste liv i den på nytt?
Jeg sjekket innom søndag morgen og i dag tidlig (1,5 døgn etter brygging), men så ikke tegn på liv i gjærlåsen. Det ligger et veldig tynt skumlag i dunken, lokket på gjærlåsen ligger høyt og det luktet litt gjær.
Gjæren er forøvrig 2 flasker WLP830 German Lager som kom i toppform i en 2 liter starter med 0,4kg lyst spraymalt.
Er løpet kjørt for dette brygget, eller kan jeg håpe på liv i dunken når jeg kommer hjem til fredag? Bør jeg kjøpe to gjærflasker til, lage ny starter og helle oppi på lørdag, eventuelt helle over vørteren (uten gjærkaka) i en ny dunk med gjærstarter og riste liv i den på nytt?