frodenhansen
Norbrygg-medlem
I mai brygget jeg en Saison. 19l på fat, resten på flasker. Sammenlignet de to i går. Større bobler og litt mer gjærpreg på flaske ølet, ellers naturlig nok ganske like. Men...
Tappet fra fat - fint, tett to fingerbredders skumlag. Helte forsiktig fra flaske - fint, men «grovere» skumlag bygget seg gradvis opp.
Mens skummet fra fatet blir borte ila et minutt eller to holder flaskeskummet seg mye lenger. Identiske glass.
Noen ide om hvorfor skumfastheten er så forskjellig ?
Mvh
Frode
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tappet fra fat - fint, tett to fingerbredders skumlag. Helte forsiktig fra flaske - fint, men «grovere» skumlag bygget seg gradvis opp.
Mens skummet fra fatet blir borte ila et minutt eller to holder flaskeskummet seg mye lenger. Identiske glass.
Noen ide om hvorfor skumfastheten er så forskjellig ?
Mvh
Frode
Sent from my iPhone using Tapatalk