Jeg har to 50 liters bryggere fra netthandelen og har laget to brygg så langt så jeg er rimelig nybegynner.
Det jeg gjorde på mitt andre brygg var å meske i den ene kjelen og varmet skyllevann i den andre, når jeg kom så langt at det var tid for skylling brukte jeg en slange på utløpet fra pumpen på den med skyllevannet i. Dette fungerte helt utmerket og jeg hadde god kontroll på temp og flow, men det er litt vanskelig å følge med på nivået i meskekjelen i og med at maltrøret og damp gir dårlig sikt til innsiden av kjelen der nivå er merket opp.
Jeg lurer på om man feks når man er ferdig med mesken heller kan løfte maltrøret over i kjelen med oppvarmet skyllevann og kjøre en 10 minutters sirkulasjon der for så og pumpe dette over i hovedkjelen?
Dette vil gjøre det veldig mye enklere å ha kontroll på nivået i hovedkjelen, men vil det ha noe å si feks på utbytte?
Det jeg gjorde på mitt andre brygg var å meske i den ene kjelen og varmet skyllevann i den andre, når jeg kom så langt at det var tid for skylling brukte jeg en slange på utløpet fra pumpen på den med skyllevannet i. Dette fungerte helt utmerket og jeg hadde god kontroll på temp og flow, men det er litt vanskelig å følge med på nivået i meskekjelen i og med at maltrøret og damp gir dårlig sikt til innsiden av kjelen der nivå er merket opp.
Jeg lurer på om man feks når man er ferdig med mesken heller kan løfte maltrøret over i kjelen med oppvarmet skyllevann og kjøre en 10 minutters sirkulasjon der for så og pumpe dette over i hovedkjelen?
Dette vil gjøre det veldig mye enklere å ha kontroll på nivået i hovedkjelen, men vil det ha noe å si feks på utbytte?