Hallo folkens.
Jeg har brygget en jule ale. Denne ble det brukt 22kg pal ale malt til, og kun 0,5 kg caramalt 120. ( 100L ) brygg.
Gjæret med 1056 Amercian ale , IBU på 26. (saaz , tettnanger & willamette, med saaz og willamette 120g hver koketid på 60 min)
Dette brygget er litt for lyst i fargen ( naturlig nok ) , men også litt for flatt på smak.
Gjæringen er over, det ble brygget 28.08.2010, og er nå tappet på plastdunker for mellomlagring/ klarning før det skal på Cornelius fat.
Har noen noe tips vedr. smakstilstning ? , type tørrhumling / eller annet krydderi som kan passe til en jule øl ?
Type einer , eller annet ?
Alle erfaringer / tips mottas med takk !
Med vennlig hilsen
Halfan
Jeg har brygget en jule ale. Denne ble det brukt 22kg pal ale malt til, og kun 0,5 kg caramalt 120. ( 100L ) brygg.
Gjæret med 1056 Amercian ale , IBU på 26. (saaz , tettnanger & willamette, med saaz og willamette 120g hver koketid på 60 min)
Dette brygget er litt for lyst i fargen ( naturlig nok ) , men også litt for flatt på smak.
Gjæringen er over, det ble brygget 28.08.2010, og er nå tappet på plastdunker for mellomlagring/ klarning før det skal på Cornelius fat.
Har noen noe tips vedr. smakstilstning ? , type tørrhumling / eller annet krydderi som kan passe til en jule øl ?
Type einer , eller annet ?
Alle erfaringer / tips mottas med takk !
Med vennlig hilsen
Halfan