Souer mix1 erfaring

Hadde 2 rør med souer mix 1 som var gammel.
tenkte jeg skulle prøve å bruke de. Satt en liten starter som nå er steppet opp til 7 dl. Aldri brygget med bugs før. Ser dette normalt ut? Dag 4DSC_0164.JPG
 
Men det er vanligvis ikke anbefalt å lage starter med denne typer blandinger. Du risikerer at forholdet mellom de ulike bakteriene og gjæren blir anderledes. Suppler heller med litt ekstra gjær. Bakteriene holder seg lenger enn gjæren. Du kan også supplere underveis med bakterier, feks dregs fra surøl du smaker, mens du venter på at dit eget surøl blir ferdig.
 
Takk for tipset. Tenkte jeg skulle gjære med us05 eller wlp002 i 7 dager først så tilsette denne bakterie kulturen.
 
Hvor lang tid tar det "normalt" før det kommer indikatorer på at bakteriene er igang?

Etter primær på 7 dager har det stått med bakterier i 14 dager. Ingen synlige tegn til film e.l
 
Tilbake
Topp