loebrygg
Norbrygg-medlem
Ser at bryggselv får inn blodfersk gjær på torsdag.
Det betyr at bryggingen min blir utsatt en dag, men siden jeg skal på jobb fredag
tenkte jeg å lage en starter på torsdag og koke humla sepparat, samtidig med meskinga for å spare tid og pinche på fredag.
Noen som har noen erfaring med det?
Uansett, her er oppskriften
Havre Stout: Oatmeal Stout Brewer: Hans Christian Løberg
Statistics
Volume: 12 liters
OG: 1083
FG:
Alcohol: 8.3 % by vol.
Colour: 98 EBC (Black)
Bitterness: 56 IBU
BU/GU: 0.67
Fermentables
Dry Light Extract 8 EBC 2500 g
Black Malt 1400 EBC 1400 EBC 250 g
Chocolate Malt 800 EBC 125 g
Flaked Oats 4 EBC 125 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Northern Brewer 7.8% alpha 25 g 60 minutes
Cascade 6.5% alpha 25 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale
Comments:
Tenker jeg også går for en liten kanne espresso etter eller annet sted i prossessen
Det betyr at bryggingen min blir utsatt en dag, men siden jeg skal på jobb fredag
tenkte jeg å lage en starter på torsdag og koke humla sepparat, samtidig med meskinga for å spare tid og pinche på fredag.
Noen som har noen erfaring med det?
Uansett, her er oppskriften
Havre Stout: Oatmeal Stout Brewer: Hans Christian Løberg
Statistics
Volume: 12 liters
OG: 1083
FG:
Alcohol: 8.3 % by vol.
Colour: 98 EBC (Black)
Bitterness: 56 IBU
BU/GU: 0.67
Fermentables
Dry Light Extract 8 EBC 2500 g
Black Malt 1400 EBC 1400 EBC 250 g
Chocolate Malt 800 EBC 125 g
Flaked Oats 4 EBC 125 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Northern Brewer 7.8% alpha 25 g 60 minutes
Cascade 6.5% alpha 25 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale
Comments:
Tenker jeg også går for en liten kanne espresso etter eller annet sted i prossessen