HenningPP
Norbrygg-medlem
Er det noen her inne som har forsøkt bryggeteknikken parti-gyle med Speidel-en sin?
Det jeg lurer på er om det går nok maltmengder i Speidel-røret til at denne teknikken i det hele tatt er mulig uten å samtidig måtte tilsette store mengder maltekstrakt. I tillegg er det slik jeg forstår en fordel med flere kokekjeler - sikkert mest for å ikke bruke hele dagen. Men det kan kanskje også henge sammen med at den halvmeskede malten ikke bør stå i timesvis mens den første vørteren koker, kjøles og blir tappet over i fermenteringskar...? Så dersom noen har noen praktiske tips til bryggedagen - kom gjerne med dem!
http://Beersmith.com/blog/2011/10/07/parti-gyle-brewing-two-beers-from-one-mash/
Det jeg lurer på er om det går nok maltmengder i Speidel-røret til at denne teknikken i det hele tatt er mulig uten å samtidig måtte tilsette store mengder maltekstrakt. I tillegg er det slik jeg forstår en fordel med flere kokekjeler - sikkert mest for å ikke bruke hele dagen. Men det kan kanskje også henge sammen med at den halvmeskede malten ikke bør stå i timesvis mens den første vørteren koker, kjøles og blir tappet over i fermenteringskar...? Så dersom noen har noen praktiske tips til bryggedagen - kom gjerne med dem!
http://Beersmith.com/blog/2011/10/07/parti-gyle-brewing-two-beers-from-one-mash/