Hei
Jeg har brygget øl i et halvannet år med varierende aktivitet (7-8x 50ltr batcher) med et 50 liter anlegg fra beer brew.
Jeg bestemte meg nylig for å ordne meg ølfat i minikjøleskap med tappekran. Jeg jobber til sjøs og er ofte borte fra leiligheten i 2-3 måneder i strekk, og leiligheten fungerer som et gjestehus i mellomtiden. Derfor satser jeg fremover på å lage relativt store kvantum (50-150 liter, fordelt på tre forskjellige sorter) slik at mine øltørste gjester ikke skal gå tom for brygg.
Ut fra prisen på et corneliusfat så skjønner jeg at det ikke er særlig smart å kjøpe 10 stykker av dem for å oppbevare ølen. Jeg har siktet meg inn på enten glassballonger eller plastballonger til å mellomlagret ølet. Jeg blir å praktisere at husgjester tapper over fra glassballong til corneliusfat med hevert når fatet er tomt.
For å ikke gå mer rundt i grøten: Hvis jeg flytter ferdiggjæret øl fra gjæringskarene i plast over til en glassballong med hevert uten å virlve for mye oksygen inn. Og deretter blåser bort luften øverst i ballongen med litt CO2 fra gassflasken. Ølet blir lagret i en bod i gang uten oppvarming i en bygård i bergen så det blir ikke særlig temperaturkontroll. Vil ølet holde seg friskt? og hvor lenge? (gitt en litt mer generell øltype med 5-7% alkohol).
Bonuspørsmål: Jeg tenker å utstyre kjøleskapet mitt med en Perlick 650 SS kran som har Flowregulering, dette er mest på grunn av at jeg har mange husgjester som aldri har tappet en øl før og gjerne skulle hatt litt assistanse mot skumming. Har noen her særlig erfaringer med slike tappekraner?
Jeg gjorde et raskt søk på forumet for å finne svar på dette uten hell. Om dette er et veldig frekvent spurt spørsmål så holder det sikkert med en link til eksisterende artikkel.
Mølla
Jeg har brygget øl i et halvannet år med varierende aktivitet (7-8x 50ltr batcher) med et 50 liter anlegg fra beer brew.
Jeg bestemte meg nylig for å ordne meg ølfat i minikjøleskap med tappekran. Jeg jobber til sjøs og er ofte borte fra leiligheten i 2-3 måneder i strekk, og leiligheten fungerer som et gjestehus i mellomtiden. Derfor satser jeg fremover på å lage relativt store kvantum (50-150 liter, fordelt på tre forskjellige sorter) slik at mine øltørste gjester ikke skal gå tom for brygg.
Ut fra prisen på et corneliusfat så skjønner jeg at det ikke er særlig smart å kjøpe 10 stykker av dem for å oppbevare ølen. Jeg har siktet meg inn på enten glassballonger eller plastballonger til å mellomlagret ølet. Jeg blir å praktisere at husgjester tapper over fra glassballong til corneliusfat med hevert når fatet er tomt.
For å ikke gå mer rundt i grøten: Hvis jeg flytter ferdiggjæret øl fra gjæringskarene i plast over til en glassballong med hevert uten å virlve for mye oksygen inn. Og deretter blåser bort luften øverst i ballongen med litt CO2 fra gassflasken. Ølet blir lagret i en bod i gang uten oppvarming i en bygård i bergen så det blir ikke særlig temperaturkontroll. Vil ølet holde seg friskt? og hvor lenge? (gitt en litt mer generell øltype med 5-7% alkohol).
Bonuspørsmål: Jeg tenker å utstyre kjøleskapet mitt med en Perlick 650 SS kran som har Flowregulering, dette er mest på grunn av at jeg har mange husgjester som aldri har tappet en øl før og gjerne skulle hatt litt assistanse mot skumming. Har noen her særlig erfaringer med slike tappekraner?
Jeg gjorde et raskt søk på forumet for å finne svar på dette uten hell. Om dette er et veldig frekvent spurt spørsmål så holder det sikkert med en link til eksisterende artikkel.
Mølla