Hvor lenge kan brygget stå på gjæringskaret etter cold crashing?
Jeg har en stout som har stått på gjæringskaret i snart tre uker (bare for å drøye tiden), men vurderer nå å coldcrashe for å gjøre den klar for tapping til lagringstank. Problemet er at jeg venter på deler til lagringstanken og jeg kan ikke tappe over på denne før delene er monetert.
Kan jeg coldcrashe nå og la det stå kaldt på gjæringskaret en stund, kanskje 2-3 uker før tapping til lagringstank? eller vil gjæren eller andre ting kunne ødelegge brygget?
Jeg har en stout som har stått på gjæringskaret i snart tre uker (bare for å drøye tiden), men vurderer nå å coldcrashe for å gjøre den klar for tapping til lagringstank. Problemet er at jeg venter på deler til lagringstanken og jeg kan ikke tappe over på denne før delene er monetert.
Kan jeg coldcrashe nå og la det stå kaldt på gjæringskaret en stund, kanskje 2-3 uker før tapping til lagringstank? eller vil gjæren eller andre ting kunne ødelegge brygget?